Pudding ryżowy z cynamonem

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 szklanki

65 gramów

2 łyżeczki

1 łyżka

2 sztuki

2 łyżeczki

75 gramów

0.5 łyżeczki

1.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku wymieszaj mleko, cukier i skórkę cytrynową. Zagotuj do wrzenia i dodawaj stopniowo ryż. Zmniejsz ogień i gotuj ok. 40min mieszając od czasu do czasu.

Krok 2

W miseczce wymieszaj mąkę kukurydzianą z wodą, dodaj żółtka i wymieszaj całość z odrobiną gotowej masy ryżowej.

Krok 3

Dodaj zawartość miseczki do garnka z masa ryżową i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Postaw na kuchence i ponownie gotuj do zgęstnienia. Dolej esencję waniliową. Zostaw na 15minut, aby całość trochę ostygła, podawaj posypane cynamonem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pudding ryżowy z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pudding ryżowy z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pudding ryżowy z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pudding ryżowy z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pudding ryżowy z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pudding ryżowy z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pudding ryżowy z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej