Pudding ryżowy z cynamonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pudding ryżowy z cynamonem

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1.5 łyżeczki

2 sztuki

2 łyżeczki

75 gramów

2 łyżeczki

4 szklanki

0.5 łyżeczki

65 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku wymieszaj mleko, cukier i skórkę cytrynową. Zagotuj do wrzenia i dodawaj stopniowo ryż. Zmniejsz ogień i gotuj ok. 40min mieszając od czasu do czasu.

Krok 2

W miseczce wymieszaj mąkę kukurydzianą z wodą, dodaj żółtka i wymieszaj całość z odrobiną gotowej masy ryżowej.

Krok 3

Dodaj zawartość miseczki do garnka z masa ryżową i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Postaw na kuchence i ponownie gotuj do zgęstnienia. Dolej esencję waniliową. Zostaw na 15minut, aby całość trochę ostygła, podawaj posypane cynamonem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pudding ryżowy z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pudding ryżowy z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pudding ryżowy z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pudding ryżowy z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pudding ryżowy z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pudding ryżowy z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pudding ryżowy z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pudding ryżowy z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej