Pudding ryżowy z cynamonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pudding ryżowy z cynamonem

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1.5 łyżeczki

2 sztuki

2 łyżeczki

75 gramów

2 łyżeczki

4 szklanki

0.5 łyżeczki

65 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku wymieszaj mleko, cukier i skórkę cytrynową. Zagotuj do wrzenia i dodawaj stopniowo ryż. Zmniejsz ogień i gotuj ok. 40min mieszając od czasu do czasu.

Krok 2

W miseczce wymieszaj mąkę kukurydzianą z wodą, dodaj żółtka i wymieszaj całość z odrobiną gotowej masy ryżowej.

Krok 3

Dodaj zawartość miseczki do garnka z masa ryżową i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Postaw na kuchence i ponownie gotuj do zgęstnienia. Dolej esencję waniliową. Zostaw na 15minut, aby całość trochę ostygła, podawaj posypane cynamonem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pudding ryżowy z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pudding ryżowy z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pudding ryżowy z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pudding ryżowy z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pudding ryżowy z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pudding ryżowy z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pudding ryżowy z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pudding ryżowy z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej