Pudding ryżowy z cynamonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pudding ryżowy z cynamonem

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1.5 łyżeczki

2 sztuki

2 łyżeczki

75 gramów

2 łyżeczki

4 szklanki

0.5 łyżeczki

65 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku wymieszaj mleko, cukier i skórkę cytrynową. Zagotuj do wrzenia i dodawaj stopniowo ryż. Zmniejsz ogień i gotuj ok. 40min mieszając od czasu do czasu.

Krok 2

W miseczce wymieszaj mąkę kukurydzianą z wodą, dodaj żółtka i wymieszaj całość z odrobiną gotowej masy ryżowej.

Krok 3

Dodaj zawartość miseczki do garnka z masa ryżową i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Postaw na kuchence i ponownie gotuj do zgęstnienia. Dolej esencję waniliową. Zostaw na 15minut, aby całość trochę ostygła, podawaj posypane cynamonem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pudding ryżowy z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pudding ryżowy z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pudding ryżowy z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pudding ryżowy z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pudding ryżowy z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pudding ryżowy z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pudding ryżowy z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pudding ryżowy z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej