Czekoladowy napój meksykański

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

6 szklanek

0.5 łyżeczki

1 szklanka

0.5 szklanki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czekoladę zetrzyj na tarce i włóż do mleka. Podgrzewaj do czasu, gdy czekolada się rozpuści.

Krok 2

Mąkę wymieszaj z wodą i zagotuj.

Krok 3

Dodaj do niej czekoladę rozpuszczoną w mleku i cynamon wymieszany z cukrem.

Krok 4

Gotuj jeszcze chwilę, cały czas mieszając. Podawaj na gorąco.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej