
Składniki
2 szklanki
6 szklanek
0.5 łyżeczki
1 szklanka
0.5 szklanki
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czekoladę zetrzyj na tarce i włóż do mleka. Podgrzewaj do czasu, gdy czekolada się rozpuści.
Krok 2
Mąkę wymieszaj z wodą i zagotuj.
Krok 3
Dodaj do niej czekoladę rozpuszczoną w mleku i cynamon wymieszany z cukrem.
Krok 4
Gotuj jeszcze chwilę, cały czas mieszając. Podawaj na gorąco.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej