
Składniki
2 szklanki
6 szklanek
0.5 łyżeczki
1 szklanka
0.5 szklanki
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czekoladę zetrzyj na tarce i włóż do mleka. Podgrzewaj do czasu, gdy czekolada się rozpuści.
Krok 2
Mąkę wymieszaj z wodą i zagotuj.
Krok 3
Dodaj do niej czekoladę rozpuszczoną w mleku i cynamon wymieszany z cukrem.
Krok 4
Gotuj jeszcze chwilę, cały czas mieszając. Podawaj na gorąco.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej