Delikatne marynowane kuropatwy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Delikatne marynowane kuropatwy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

60 mililitrów

100 mililitrów

4 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kuropatwy spraw, przetnij na połówki i umyj dokładnie pod bieżącą wodą. Przełóż do brytfanki.

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj, pomidory obierz ze skórki i pokrój w kostkę.

Krok 3

Wymieszaj warzywa razem z octem, oliwą i przyprawami i tak przygotowaną marynatą zalej kuropatwy. Odstaw na 8-10 godzin do lodówki.

Krok 4

Po tym czasie wyjmij z lodówki, zagotuj i przykryj brytfankę pokrywką, ale niezbyt szczelnie. Duś na małym ogniu przez ok. 30 minut, w razie potrzeby podlewając potrawę odrobiną wody lub bulionem.

Krok 5

Gdy mięso będzie już miękkie, przełóż delikatne kuropatwy na półmisek i udekoruj listkami świeżych ziół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatne marynowane kuropatwy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatne marynowane kuropatwy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatne marynowane kuropatwy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatne marynowane kuropatwy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatne marynowane kuropatwy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatne marynowane kuropatwy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatne marynowane kuropatwy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Delikatne marynowane kuropatwy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej