Delikatne żeberka marynowane w kawie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Delikatne żeberka marynowane w kawie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

500 mililitrów

1 ziarno

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

40 mililitrów

1 kilogram

8 ziaren

8 sztuk

4 sztuki

1 szczypta

20 gramów

40 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj, zeszklij na rozgrzanym tłuszczu. Papryczkę wypestkuj, posiekaj i dodaj do cebuli razem z kawą i przyprawami. Wymieszaj. Zestaw z ognia, podlej winem i ostudź.

Krok 2

W tak przygotowanej zalewie marynuj mięso przez minimum 24 godziny.

Krok 3

Żeberka przełóż do brytfanki razem z całą marynatą i piecz w piekarniku nagrzanym do 150 stopni przez ok. 50 minut.

Krok 4

Mięso osącz, przełóż na półmisek, natomiast z pozostałej marynaty i wytopionego soku przyrządź gęsty sos, z którym podasz żeberka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatne żeberka marynowane w kawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatne żeberka marynowane w kawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatne żeberka marynowane w kawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatne żeberka marynowane w kawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatne żeberka marynowane w kawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatne żeberka marynowane w kawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatne żeberka marynowane w kawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Delikatne żeberka marynowane w kawie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej