
Składniki
200 gramów
500 mililitrów
1 ziarno
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
40 mililitrów
1 kilogram
8 ziaren
8 sztuk
4 sztuki
1 szczypta
20 gramów
40 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj, zeszklij na rozgrzanym tłuszczu. Papryczkę wypestkuj, posiekaj i dodaj do cebuli razem z kawą i przyprawami. Wymieszaj. Zestaw z ognia, podlej winem i ostudź.
Krok 2
W tak przygotowanej zalewie marynuj mięso przez minimum 24 godziny.
Krok 3
Żeberka przełóż do brytfanki razem z całą marynatą i piecz w piekarniku nagrzanym do 150 stopni przez ok. 50 minut.
Krok 4
Mięso osącz, przełóż na półmisek, natomiast z pozostałej marynaty i wytopionego soku przyrządź gęsty sos, z którym podasz żeberka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























