Delikatne żeberka marynowane w kawie

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

500 mililitrów

1 ziarno

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

40 mililitrów

1 kilogram

8 ziaren

8 sztuk

4 sztuki

1 szczypta

20 gramów

40 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj, zeszklij na rozgrzanym tłuszczu. Papryczkę wypestkuj, posiekaj i dodaj do cebuli razem z kawą i przyprawami. Wymieszaj. Zestaw z ognia, podlej winem i ostudź.

Krok 2

W tak przygotowanej zalewie marynuj mięso przez minimum 24 godziny.

Krok 3

Żeberka przełóż do brytfanki razem z całą marynatą i piecz w piekarniku nagrzanym do 150 stopni przez ok. 50 minut.

Krok 4

Mięso osącz, przełóż na półmisek, natomiast z pozostałej marynaty i wytopionego soku przyrządź gęsty sos, z którym podasz żeberka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatne żeberka marynowane w kawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatne żeberka marynowane w kawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatne żeberka marynowane w kawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatne żeberka marynowane w kawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatne żeberka marynowane w kawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatne żeberka marynowane w kawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatne żeberka marynowane w kawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej