
Składniki
200 gramów
500 mililitrów
1 ziarno
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
40 mililitrów
1 kilogram
8 ziaren
8 sztuk
4 sztuki
1 szczypta
20 gramów
40 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj, zeszklij na rozgrzanym tłuszczu. Papryczkę wypestkuj, posiekaj i dodaj do cebuli razem z kawą i przyprawami. Wymieszaj. Zestaw z ognia, podlej winem i ostudź.
Krok 2
W tak przygotowanej zalewie marynuj mięso przez minimum 24 godziny.
Krok 3
Żeberka przełóż do brytfanki razem z całą marynatą i piecz w piekarniku nagrzanym do 150 stopni przez ok. 50 minut.
Krok 4
Mięso osącz, przełóż na półmisek, natomiast z pozostałej marynaty i wytopionego soku przyrządź gęsty sos, z którym podasz żeberka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej