Enchilladas przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Enchilladas

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

400 gramów

1 łyżeczka

4 sztuki

1 opakowanie

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso podsmaż na oleju. Dopraw pieprzem i solą. Przełóż do miski.

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj. Pomidory sparz, obierz ze skórek i pokrój w kostkę. Paprykę również pokrój w kostkę.

Krok 3

Na pozostałym ze smażenia tłuszczu zeszklij cebulę. Dodaj odcedzoną z zalewy kukurydzę oraz pomidory i paprykę.

Krok 4

Dodaj znów mięso, dopraw całość chili, duś póki sos nie zgęstnieje, a papryka nie stanie się miękka.

Krok 5

Nadzienie nałóż na gorące naleśniki, posyp startym serem, zwijaj w ruloniki. Na wierzchu pokrop sosem chili.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Enchilladas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Enchilladas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Enchilladas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Enchilladas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Enchilladas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Enchilladas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Enchilladas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Enchilladas - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Włoskie szaszłyki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej