
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
400 gramów
1 łyżeczka
4 sztuki
1 opakowanie
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso podsmaż na oleju. Dopraw pieprzem i solą. Przełóż do miski.
Krok 2
Cebulę i czosnek posiekaj. Pomidory sparz, obierz ze skórek i pokrój w kostkę. Paprykę również pokrój w kostkę.
Krok 3
Na pozostałym ze smażenia tłuszczu zeszklij cebulę. Dodaj odcedzoną z zalewy kukurydzę oraz pomidory i paprykę.
Krok 4
Dodaj znów mięso, dopraw całość chili, duś póki sos nie zgęstnieje, a papryka nie stanie się miękka.
Krok 5
Nadzienie nałóż na gorące naleśniki, posyp startym serem, zwijaj w ruloniki. Na wierzchu pokrop sosem chili.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej