Enchilladas

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

400 gramów

1 łyżeczka

4 sztuki

1 opakowanie

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso podsmaż na oleju. Dopraw pieprzem i solą. Przełóż do miski.

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj. Pomidory sparz, obierz ze skórek i pokrój w kostkę. Paprykę również pokrój w kostkę.

Krok 3

Na pozostałym ze smażenia tłuszczu zeszklij cebulę. Dodaj odcedzoną z zalewy kukurydzę oraz pomidory i paprykę.

Krok 4

Dodaj znów mięso, dopraw całość chili, duś póki sos nie zgęstnieje, a papryka nie stanie się miękka.

Krok 5

Nadzienie nałóż na gorące naleśniki, posyp startym serem, zwijaj w ruloniki. Na wierzchu pokrop sosem chili.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Enchilladas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Enchilladas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Enchilladas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Enchilladas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Enchilladas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Enchilladas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Enchilladas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej