Składniki
2 łyżki
2 sztuki
0.5 opakowania
1 łyżka
1 łyżka
250 gramów
5 sztuk
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do twarogu dodaj żółtka, cukier, cukier waniliowy, mąkę, masło oraz budyń. Całość utrzyj.
Krok 2
Białka ubij na sztywną pianę i stopniowo dodawaj do masy.
Krok 3
Brzoskwinie pokrój na małe kawałki.
Krok 4
Masę serową przełóż do formy wysmarowanej tłuszczem. Na wierzchu ułóż brzoskwinie.
Krok 5
Piecz 30 minut w temperaturze 150 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej