Zapiekanka z brzoskwiniami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z brzoskwiniami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 sztuki

0.5 opakowania

1 łyżka

1 łyżka

250 gramów

5 sztuk

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do twarogu dodaj żółtka, cukier, cukier waniliowy, mąkę, masło oraz budyń. Całość utrzyj.

Krok 2

Białka ubij na sztywną pianę i stopniowo dodawaj do masy.

Krok 3

Brzoskwinie pokrój na małe kawałki.

Krok 4

Masę serową przełóż do formy wysmarowanej tłuszczem. Na wierzchu ułóż brzoskwinie.

Krok 5

Piecz 30 minut w temperaturze 150 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Moczka śląska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej