
Składniki
2 łyżki
2 sztuki
0.5 opakowania
1 łyżka
1 łyżka
250 gramów
5 sztuk
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do twarogu dodaj żółtka, cukier, cukier waniliowy, mąkę, masło oraz budyń. Całość utrzyj.
Krok 2
Białka ubij na sztywną pianę i stopniowo dodawaj do masy.
Krok 3
Brzoskwinie pokrój na małe kawałki.
Krok 4
Masę serową przełóż do formy wysmarowanej tłuszczem. Na wierzchu ułóż brzoskwinie.
Krok 5
Piecz 30 minut w temperaturze 150 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej