Zapiekanka z brzoskwiniami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z brzoskwiniami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 sztuki

0.5 opakowania

1 łyżka

1 łyżka

250 gramów

5 sztuk

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do twarogu dodaj żółtka, cukier, cukier waniliowy, mąkę, masło oraz budyń. Całość utrzyj.

Krok 2

Białka ubij na sztywną pianę i stopniowo dodawaj do masy.

Krok 3

Brzoskwinie pokrój na małe kawałki.

Krok 4

Masę serową przełóż do formy wysmarowanej tłuszczem. Na wierzchu ułóż brzoskwinie.

Krok 5

Piecz 30 minut w temperaturze 150 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej