
Składniki
2 sztuki
2 szczypty
250 gramów
4 sztuki
500 gramów
null
1
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Słoninę pokrój w drobną kostkę, wrzuć do nagrzanego garnka garnka i wytapiaj.
Krok 2
Wlej do tego 1/2 szklanki wody i podgrzewaj czasem mieszając. Umyj dokładnie karkówkę i osusz, pokrój w drobną kostkę.
Krok 3
Gdy słonina będzie już wytopiona, dodaj mięso i smaż całość jeszcze przez godzinę od czasu do czasu mieszając.
Krok 4
Obierz cebulę, drobno posiekaj i dodaj do całości przed końcem smażenia. Smaż do momentu gdy cebula nabierze złotego koloru.
Krok 5
Wrzuć zmiażdżone ząbki czosnku, pieprz, posiekaną natkę i dodaj Delikat. Całość wymieszaj i rozlej do miseczek. Odstaw w chłodne miejsce do zastygnięcia.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej