
Składniki
2 sztuki
2 szczypty
250 gramów
4 sztuki
500 gramów
null
1
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Słoninę pokrój w drobną kostkę, wrzuć do nagrzanego garnka garnka i wytapiaj.
Krok 2
Wlej do tego 1/2 szklanki wody i podgrzewaj czasem mieszając. Umyj dokładnie karkówkę i osusz, pokrój w drobną kostkę.
Krok 3
Gdy słonina będzie już wytopiona, dodaj mięso i smaż całość jeszcze przez godzinę od czasu do czasu mieszając.
Krok 4
Obierz cebulę, drobno posiekaj i dodaj do całości przed końcem smażenia. Smaż do momentu gdy cebula nabierze złotego koloru.
Krok 5
Wrzuć zmiażdżone ząbki czosnku, pieprz, posiekaną natkę i dodaj Delikat. Całość wymieszaj i rozlej do miseczek. Odstaw w chłodne miejsce do zastygnięcia.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej