
Składniki
2 sztuki
1 szczypta
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
2 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuły oczyść i podziel na różyczki. Włóż do wrzątku z dodatkiem cukru oraz soli i gotuj przez 20 minut.
Krok 2
Masło* rozpuść i dodaj mąkę, którą zasmaż. Rozprowadź ją w śmietanie.
Krok 3
Dodaj ser żółty, dopraw solą dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Pomidory pokrój w ćwiartki.
Krok 5
Na talerz wyłóż różyczki brokułów, polej je sosem, posyp zieleniną i obłóż pomidorami. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej