
Składniki
2 sztuki
1 szczypta
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
2 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuły oczyść i podziel na różyczki. Włóż do wrzątku z dodatkiem cukru oraz soli i gotuj przez 20 minut.
Krok 2
Masło* rozpuść i dodaj mąkę, którą zasmaż. Rozprowadź ją w śmietanie.
Krok 3
Dodaj ser żółty, dopraw solą dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Pomidory pokrój w ćwiartki.
Krok 5
Na talerz wyłóż różyczki brokułów, polej je sosem, posyp zieleniną i obłóż pomidorami. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej