
Składniki
2 sztuki
1 szczypta
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
2 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuły oczyść i podziel na różyczki. Włóż do wrzątku z dodatkiem cukru oraz soli i gotuj przez 20 minut.
Krok 2
Masło* rozpuść i dodaj mąkę, którą zasmaż. Rozprowadź ją w śmietanie.
Krok 3
Dodaj ser żółty, dopraw solą dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Pomidory pokrój w ćwiartki.
Krok 5
Na talerz wyłóż różyczki brokułów, polej je sosem, posyp zieleniną i obłóż pomidorami. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej