Brokuły w białym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brokuły w białym sosie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuły oczyść i podziel na różyczki. Włóż do wrzątku z dodatkiem cukru oraz soli i gotuj przez 20 minut.

Krok 2

Masło* rozpuść i dodaj mąkę, którą zasmaż. Rozprowadź ją w śmietanie.

Krok 3

Dodaj ser żółty, dopraw solą dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Pomidory pokrój w ćwiartki.

Krok 5

Na talerz wyłóż różyczki brokułów, polej je sosem, posyp zieleniną i obłóż pomidorami. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brokuły w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brokuły w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brokuły w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brokuły w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brokuły w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brokuły w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brokuły w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Brokuły w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Kurczak ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej