Grochówka kanadyjska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grochówka kanadyjska

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

8 szklanek

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

null

null

4 łyżki

1 łyżeczka

250 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Groch opłucz, zalej zimną wodą i zostaw na noc.

Krok 2

Następnego dnia odcedź go, przełóż do garnka, zalej 8 szklankami wody, dodaj posiekaną natkę i cebulę, drobno pokrojony seler, pokrojoną w kosteczkę marchew, boczek w jednym kawałku, liść laurowy, cząber oraz łyżeczkę soli.

Krok 3

Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj przez 2 godziny.

Krok 4

Zupa będzie gotowa kiedy groch zrobi się miękki. W trakcie gotowania wyjmij boczek, pokrój go na kostkę i ponownie wrzuć do zupy. Dodaj pieprz oraz sól i podawaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grochówka kanadyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grochówka kanadyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grochówka kanadyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grochówka kanadyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grochówka kanadyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grochówka kanadyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grochówka kanadyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grochówka kanadyjska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej