Grochówka kanadyjska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grochówka kanadyjska

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

8 szklanek

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

null

null

4 łyżki

1 łyżeczka

250 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Groch opłucz, zalej zimną wodą i zostaw na noc.

Krok 2

Następnego dnia odcedź go, przełóż do garnka, zalej 8 szklankami wody, dodaj posiekaną natkę i cebulę, drobno pokrojony seler, pokrojoną w kosteczkę marchew, boczek w jednym kawałku, liść laurowy, cząber oraz łyżeczkę soli.

Krok 3

Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj przez 2 godziny.

Krok 4

Zupa będzie gotowa kiedy groch zrobi się miękki. W trakcie gotowania wyjmij boczek, pokrój go na kostkę i ponownie wrzuć do zupy. Dodaj pieprz oraz sól i podawaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grochówka kanadyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grochówka kanadyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grochówka kanadyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grochówka kanadyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grochówka kanadyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grochówka kanadyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grochówka kanadyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grochówka kanadyjska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej