Składniki
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
50 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kromki chleba zarumień w tosterze.
Krok 2
Pierś kurczaka usmaż na patelni.
Krok 3
Sałatę pokrój na paski, a pomidora i ogórka na plasterki.
Krok 4
Jajko usmaż, aby było sadzone.
Krok 5
Dwie kromki posmaruj majonezem.
Krok 6
Na obu połóż sałatę pomidora i kurczaka.
Krok 7
Na jedną połóż dodatkowo ogórka i jajko, a na drugą - wysmażony bekon.
Krok 8
Kromki ułóż jedna na drugiej i przykryj je ostatnim tostem. W sandwicza wbij 4 wykałaczki i przekrój go po przekątnych na 4 trójkąty.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej