
Składniki
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
50 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kromki chleba zarumień w tosterze.
Krok 2
Pierś kurczaka usmaż na patelni.
Krok 3
Sałatę pokrój na paski, a pomidora i ogórka na plasterki.
Krok 4
Jajko usmaż, aby było sadzone.
Krok 5
Dwie kromki posmaruj majonezem.
Krok 6
Na obu połóż sałatę pomidora i kurczaka.
Krok 7
Na jedną połóż dodatkowo ogórka i jajko, a na drugą - wysmażony bekon.
Krok 8
Kromki ułóż jedna na drugiej i przykryj je ostatnim tostem. W sandwicza wbij 4 wykałaczki i przekrój go po przekątnych na 4 trójkąty.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























