
Składniki
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
50 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kromki chleba zarumień w tosterze.
Krok 2
Pierś kurczaka usmaż na patelni.
Krok 3
Sałatę pokrój na paski, a pomidora i ogórka na plasterki.
Krok 4
Jajko usmaż, aby było sadzone.
Krok 5
Dwie kromki posmaruj majonezem.
Krok 6
Na obu połóż sałatę pomidora i kurczaka.
Krok 7
Na jedną połóż dodatkowo ogórka i jajko, a na drugą - wysmażony bekon.
Krok 8
Kromki ułóż jedna na drugiej i przykryj je ostatnim tostem. W sandwicza wbij 4 wykałaczki i przekrój go po przekątnych na 4 trójkąty.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej