
Składniki
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
50 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kromki chleba zarumień w tosterze.
Krok 2
Pierś kurczaka usmaż na patelni.
Krok 3
Sałatę pokrój na paski, a pomidora i ogórka na plasterki.
Krok 4
Jajko usmaż, aby było sadzone.
Krok 5
Dwie kromki posmaruj majonezem.
Krok 6
Na obu połóż sałatę pomidora i kurczaka.
Krok 7
Na jedną połóż dodatkowo ogórka i jajko, a na drugą - wysmażony bekon.
Krok 8
Kromki ułóż jedna na drugiej i przykryj je ostatnim tostem. W sandwicza wbij 4 wykałaczki i przekrój go po przekątnych na 4 trójkąty.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej