Club Sandwich przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Club Sandwich

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

50 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kromki chleba zarumień w tosterze.

Krok 2

Pierś kurczaka usmaż na patelni.

Krok 3

Sałatę pokrój na paski, a pomidora i ogórka na plasterki.

Krok 4

Jajko usmaż, aby było sadzone.

Krok 5

Dwie kromki posmaruj majonezem.

Krok 6

Na obu połóż sałatę pomidora i kurczaka.

Krok 7

Na jedną połóż dodatkowo ogórka i jajko, a na drugą - wysmażony bekon.

Krok 8

Kromki ułóż jedna na drugiej i przykryj je ostatnim tostem. W sandwicza wbij 4 wykałaczki i przekrój go po przekątnych na 4 trójkąty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Club Sandwich  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Club Sandwich  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Club Sandwich  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Club Sandwich  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Club Sandwich  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Club Sandwich  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Club Sandwich  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Club Sandwich  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej