Makaron z ricottą, serem i boczkiem - dla smakoszy | Przepisy.pl pixel

Makaron dla smakoszy

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

30 dekagramów

null

20 dekagramów

25 dekagramów

2 sztuki

5 dekagramów

50 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron al dente w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oliwy.

Krok 2

Boczek drobno pokrój i podsmaż na małej ilości oliwy.

Krok 4

Żaroodporne naczynie wysmaruj oliwą i ułóż kolejno warstwy: makaronu, boczku i masy serowej. Na wierzchu ułóż pokruszony ser pleśniowy. Formę włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Całość zapiekaj przez ok. 25 minut.

Krok 3

W misce rozetrzyj rozkruszoną Mini kostkę Czosnek Knorr, ser ricotta i szczypiorek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron dla smakoszy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron dla smakoszy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron dla smakoszy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron dla smakoszy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron dla smakoszy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron dla smakoszy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron dla smakoszy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron dla smakoszy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej