Makaron z ricottą, serem i boczkiem - dla smakoszy | Przepisy.pl pixel

Makaron dla smakoszy

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

30 dekagramów

null

20 dekagramów

25 dekagramów

2 sztuki

5 dekagramów

50 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron al dente w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oliwy.

Krok 2

Boczek drobno pokrój i podsmaż na małej ilości oliwy.

Krok 4

Żaroodporne naczynie wysmaruj oliwą i ułóż kolejno warstwy: makaronu, boczku i masy serowej. Na wierzchu ułóż pokruszony ser pleśniowy. Formę włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Całość zapiekaj przez ok. 25 minut.

Krok 3

W misce rozetrzyj rozkruszoną Mini kostkę Czosnek Knorr, ser ricotta i szczypiorek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron dla smakoszy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron dla smakoszy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron dla smakoszy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron dla smakoszy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron dla smakoszy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron dla smakoszy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron dla smakoszy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron dla smakoszy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej