Makaron z ricottą, serem i boczkiem - dla smakoszy | Przepisy.pl pixel

Makaron dla smakoszy

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

17 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

2 sztuki

20 dekagramów

50 dekagramów

30 dekagramów

5 dekagramów

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron al dente w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oliwy.

Krok 2

Boczek drobno pokrój i podsmaż na małej ilości oliwy.

Krok 4

Żaroodporne naczynie wysmaruj oliwą i ułóż kolejno warstwy: makaronu, boczku i masy serowej. Na wierzchu ułóż pokruszony ser pleśniowy. Formę włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Całość zapiekaj przez ok. 25 minut.

Krok 3

W misce rozetrzyj rozkruszoną Mini kostkę Czosnek Knorr, ser ricotta i szczypiorek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron dla smakoszy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron dla smakoszy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron dla smakoszy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron dla smakoszy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron dla smakoszy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron dla smakoszy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron dla smakoszy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej