Makaron z ricottą, serem i boczkiem - dla smakoszy | Przepisy.pl pixel

Makaron dla smakoszy

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

2 sztuki

20 dekagramów

50 dekagramów

30 dekagramów

5 dekagramów

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron al dente w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oliwy.

Krok 2

Boczek drobno pokrój i podsmaż na małej ilości oliwy.

Krok 4

Żaroodporne naczynie wysmaruj oliwą i ułóż kolejno warstwy: makaronu, boczku i masy serowej. Na wierzchu ułóż pokruszony ser pleśniowy. Formę włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Całość zapiekaj przez ok. 25 minut.

Krok 3

W misce rozetrzyj rozkruszoną Mini kostkę Czosnek Knorr, ser ricotta i szczypiorek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron dla smakoszy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron dla smakoszy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron dla smakoszy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron dla smakoszy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron dla smakoszy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron dla smakoszy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron dla smakoszy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron dla smakoszy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej