Składniki
null
30 dekagramów
null
20 dekagramów
25 dekagramów
2 sztuki
5 dekagramów
50 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron al dente w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oliwy.
Krok 2
Boczek drobno pokrój i podsmaż na małej ilości oliwy.
Krok 4
Żaroodporne naczynie wysmaruj oliwą i ułóż kolejno warstwy: makaronu, boczku i masy serowej. Na wierzchu ułóż pokruszony ser pleśniowy. Formę włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Całość zapiekaj przez ok. 25 minut.
Krok 3
W misce rozetrzyj rozkruszoną Mini kostkę Czosnek Knorr, ser ricotta i szczypiorek.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej