
Składniki
0.5 szklanki
null
null
2 sztuki
1 łyżeczka
300 gramów
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bazylię namocz w małej ilości wody.
Krok 2
Następnie odcedź i utrzyj w moździerzu wraz z pozostałymi składnikami.
Krok 3
Makaron ugotuj.
Krok 4
Bazylię wymieszaj z gorącym makaronem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej