Zapiekanka śledziowa z ziemniakami w śmietanie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka śledziowa z ziemniakami w śmietanie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

3 sztuki

2 łyżki

null

0.5 szklanki

null

50 gramów

2 łyżki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj, odcedź i pokrój w plastry.

Krok 2

Ze śledzi usuń skórę i ości, pokrój na małe kawałki. Cebulę pokrój w talarki.

Krok 3

Naczynie żaroodporne wysmaruj olejem i układaj ziemniaki, śledzie i cebulę.

Krok 4

Zalej śmietaną i posyp startym serem.

Krok 5

Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni na 20 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka śledziowa z ziemniakami w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka śledziowa z ziemniakami w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka śledziowa z ziemniakami w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka śledziowa z ziemniakami w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka śledziowa z ziemniakami w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka śledziowa z ziemniakami w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka śledziowa z ziemniakami w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka śledziowa z ziemniakami w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej