Zapiekanka śledziowa z ziemniakami w śmietanie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka śledziowa z ziemniakami w śmietanie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

3 sztuki

2 łyżki

null

0.5 szklanki

null

50 gramów

2 łyżki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj, odcedź i pokrój w plastry.

Krok 2

Ze śledzi usuń skórę i ości, pokrój na małe kawałki. Cebulę pokrój w talarki.

Krok 3

Naczynie żaroodporne wysmaruj olejem i układaj ziemniaki, śledzie i cebulę.

Krok 4

Zalej śmietaną i posyp startym serem.

Krok 5

Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni na 20 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka śledziowa z ziemniakami w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka śledziowa z ziemniakami w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka śledziowa z ziemniakami w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka śledziowa z ziemniakami w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka śledziowa z ziemniakami w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka śledziowa z ziemniakami w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka śledziowa z ziemniakami w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka śledziowa z ziemniakami w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Szyszki
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej