Zapiekanka z konserwą turystyczną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z konserwą turystyczną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

200 gramów

4 sztuki

1 sztuka

null

8 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kromki chleba przekrój na pół. Posmaruj masłem, na każdej połóż plaster konserwy.

Krok 2

Jabłko obierz i pokrój w plastry.

Krok 3

Na każdej kanapce kład plaster jabłka i obficie posyp żółtym serem.

Krok 4

Zapiecz 5 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z konserwą turystyczną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z konserwą turystyczną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z konserwą turystyczną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z konserwą turystyczną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z konserwą turystyczną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z konserwą turystyczną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z konserwą turystyczną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z konserwą turystyczną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej