Zapiekanka z konserwą turystyczną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z konserwą turystyczną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

200 gramów

4 sztuki

1 sztuka

null

8 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kromki chleba przekrój na pół. Posmaruj masłem, na każdej połóż plaster konserwy.

Krok 2

Jabłko obierz i pokrój w plastry.

Krok 3

Na każdej kanapce kład plaster jabłka i obficie posyp żółtym serem.

Krok 4

Zapiecz 5 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z konserwą turystyczną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z konserwą turystyczną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z konserwą turystyczną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z konserwą turystyczną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z konserwą turystyczną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z konserwą turystyczną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z konserwą turystyczną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z konserwą turystyczną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej