
Składniki
1.5 szklanki
null
2 łyżki
1.5 szklanki
3 sztuki
4 łyżki
1.5 szklanki
1 łyżka
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż zalej mlekiem i 0,5 szklanki wody, dodaj masło, skórkę z cytryny oraz sól po czym ugotuj na miękko.
Krok 2
W między czasie wydryluj wiśnie.
Krok 3
Następnie rozgrzane masło wymieszaj z żółtkami oraz cukrem pudrem po czy dodaj ryż oraz wiśnie. Całość dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem i posyp bułką tartą. Nałóż masę.
Krok 5
Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej