
Składniki
1.5 szklanki
null
2 łyżki
1.5 szklanki
3 sztuki
4 łyżki
1.5 szklanki
1 łyżka
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż zalej mlekiem i 0,5 szklanki wody, dodaj masło, skórkę z cytryny oraz sól po czym ugotuj na miękko.
Krok 2
W między czasie wydryluj wiśnie.
Krok 3
Następnie rozgrzane masło wymieszaj z żółtkami oraz cukrem pudrem po czy dodaj ryż oraz wiśnie. Całość dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem i posyp bułką tartą. Nałóż masę.
Krok 5
Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























