Zapiekanka z piersi kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z piersi kurczaka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

0.5 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

500 gramów

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżka

1 szklanka

500 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj piersi z kurczaka, a następnie przetnij na 8 plastrów.

Krok 2

Ułóż je w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem.

Krok 3

Warzywa umyj, obierz, odsącz i zetrzyj na tarce. Tak samo postąp z pieczarkami.

Krok 4

Ser gouda zetrzyj na tarce i dodaj do warzyw i pieczarek.

Krok 5

Masę wymieszaj z majonezem i dopraw solą i pieprzem.

Krok 6

Wyłóż na mięsie i piecz 50 minut w temperaturze 180 stopni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Ciasto na pizzę
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej