Zapiekanka z piersi kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z piersi kurczaka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

0.5 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

500 gramów

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżka

1 szklanka

500 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj piersi z kurczaka, a następnie przetnij na 8 plastrów.

Krok 2

Ułóż je w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem.

Krok 3

Warzywa umyj, obierz, odsącz i zetrzyj na tarce. Tak samo postąp z pieczarkami.

Krok 4

Ser gouda zetrzyj na tarce i dodaj do warzyw i pieczarek.

Krok 5

Masę wymieszaj z majonezem i dopraw solą i pieprzem.

Krok 6

Wyłóż na mięsie i piecz 50 minut w temperaturze 180 stopni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej