
Składniki
3 sztuki
0.5 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
500 gramów
1 szczypta
1 sztuka
1 łyżka
1 szklanka
500 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj piersi z kurczaka, a następnie przetnij na 8 plastrów.
Krok 2
Ułóż je w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem.
Krok 3
Warzywa umyj, obierz, odsącz i zetrzyj na tarce. Tak samo postąp z pieczarkami.
Krok 4
Ser gouda zetrzyj na tarce i dodaj do warzyw i pieczarek.
Krok 5
Masę wymieszaj z majonezem i dopraw solą i pieprzem.
Krok 6
Wyłóż na mięsie i piecz 50 minut w temperaturze 180 stopni.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























