
Składniki
30 dekagramów
30 dekagramów
1 sztuka
2.5 szklanki
2 szklanki
1 łyżeczka
1 opakowanie
1 łyżeczka
0.5 opakowania
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z mąki, wody, drożdży, cukru i soli wyrabiamy ciasto. Gdy będzie za rzadkie dodajemy więcej mąki. Wkładamy wyrobione do lodówki na 30 min.
Krok 2
Wędlinę kroimy w paseczki, kukurydzę odcedzamy, paprykę i ananasy w kostkę.
Krok 3
Następnie dodajemy pokrojoną wędlinę, ananasa, paprykę i odcedzoną kukurydzę. na wierzch posypujemy starty ser. wkładamy do piekarnika na ok. 20-25min. w temp. 150stopni.
Krok 4
Gdy ciasto będzie gotowe do wyciągnięcia z lodówki, wałkujemy je lub ręką układamy na blaszce. Smarujemy ciasto koncentratem pomidorowym, dajemy drobno posiekaną cebulę, solimy, pieprzymy.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej