pizza hawajska na chrupiącym cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

pizza hawajska na chrupiącym cieście

Autor: paulinkaa24

ratingratingratingratingrating

1

heart
22 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

30 dekagramów

1 sztuka

2.5 szklanki

2 szklanki

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 łyżeczka

0.5 opakowania

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki, wody, drożdży, cukru i soli wyrabiamy ciasto. Gdy będzie za rzadkie dodajemy więcej mąki. Wkładamy wyrobione do lodówki na 30 min.

Krok 2

Wędlinę kroimy w paseczki, kukurydzę odcedzamy, paprykę i ananasy w kostkę.

Krok 3

Następnie dodajemy pokrojoną wędlinę, ananasa, paprykę i odcedzoną kukurydzę. na wierzch posypujemy starty ser. wkładamy do piekarnika na ok. 20-25min. w temp. 150stopni.

Krok 4

Gdy ciasto będzie gotowe do wyciągnięcia z lodówki, wałkujemy je lub ręką układamy na blaszce. Smarujemy ciasto koncentratem pomidorowym, dajemy drobno posiekaną cebulę, solimy, pieprzymy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • pizza hawajska na chrupiącym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • pizza hawajska na chrupiącym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • pizza hawajska na chrupiącym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • pizza hawajska na chrupiącym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • pizza hawajska na chrupiącym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • pizza hawajska na chrupiącym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • pizza hawajska na chrupiącym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • pizza hawajska na chrupiącym cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pizza Capriciosa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej