pizza hawajska na chrupiącym cieście

Autor: paulinkaa24

ratingratingratingratingrating

1

21 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

30 dekagramów

1 sztuka

2.5 szklanki

2 szklanki

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 łyżeczka

0.5 opakowania

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki, wody, drożdży, cukru i soli wyrabiamy ciasto. Gdy będzie za rzadkie dodajemy więcej mąki. Wkładamy wyrobione do lodówki na 30 min.

Krok 2

Wędlinę kroimy w paseczki, kukurydzę odcedzamy, paprykę i ananasy w kostkę.

Krok 3

Następnie dodajemy pokrojoną wędlinę, ananasa, paprykę i odcedzoną kukurydzę. na wierzch posypujemy starty ser. wkładamy do piekarnika na ok. 20-25min. w temp. 150stopni.

Krok 4

Gdy ciasto będzie gotowe do wyciągnięcia z lodówki, wałkujemy je lub ręką układamy na blaszce. Smarujemy ciasto koncentratem pomidorowym, dajemy drobno posiekaną cebulę, solimy, pieprzymy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • pizza hawajska na chrupiącym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • pizza hawajska na chrupiącym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • pizza hawajska na chrupiącym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • pizza hawajska na chrupiącym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • pizza hawajska na chrupiącym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • pizza hawajska na chrupiącym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • pizza hawajska na chrupiącym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Domowa pizza
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej