pizza hawajska na chrupiącym cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

pizza hawajska na chrupiącym cieście

Autor: paulinkaa24

ratingratingratingratingrating

1

21 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

30 dekagramów

1 sztuka

2.5 szklanki

2 szklanki

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 łyżeczka

0.5 opakowania

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki, wody, drożdży, cukru i soli wyrabiamy ciasto. Gdy będzie za rzadkie dodajemy więcej mąki. Wkładamy wyrobione do lodówki na 30 min.

Krok 2

Wędlinę kroimy w paseczki, kukurydzę odcedzamy, paprykę i ananasy w kostkę.

Krok 3

Następnie dodajemy pokrojoną wędlinę, ananasa, paprykę i odcedzoną kukurydzę. na wierzch posypujemy starty ser. wkładamy do piekarnika na ok. 20-25min. w temp. 150stopni.

Krok 4

Gdy ciasto będzie gotowe do wyciągnięcia z lodówki, wałkujemy je lub ręką układamy na blaszce. Smarujemy ciasto koncentratem pomidorowym, dajemy drobno posiekaną cebulę, solimy, pieprzymy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • pizza hawajska na chrupiącym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • pizza hawajska na chrupiącym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • pizza hawajska na chrupiącym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • pizza hawajska na chrupiącym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • pizza hawajska na chrupiącym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • pizza hawajska na chrupiącym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • pizza hawajska na chrupiącym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • pizza hawajska na chrupiącym cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pizza Grecka
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej