
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
150 gramów
2 szklanki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Spód do pizzy przygotowujemy zgodnie z instrukcją producenta.
Krok 2
Na gotowym spodzie równomiernie rozprowadzamy pół słoika sosu pomidorowego.
Krok 3
Na nim układamy pokrojone w plastry cebulę i pomidora.
Krok 4
Na nie układamy pokrojoną w plasterki kiełbasę chorizo.
Krok 5
Całość posypujemy serem i skrapiamy oliwą.
Krok 6
Pieczemy około 20-30 minut w 180 st. C. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej