Pizza z chorizo

Autor: Kuba Kuba

ratingratingratingratingrating

2

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Spód do pizzy przygotowujemy zgodnie z instrukcją producenta.

Krok 2

Na gotowym spodzie równomiernie rozprowadzamy pół słoika sosu pomidorowego.

Krok 3

Na nim układamy pokrojone w plastry cebulę i pomidora.

Krok 4

Na nie układamy pokrojoną w plasterki kiełbasę chorizo.

Krok 5

Całość posypujemy serem i skrapiamy oliwą.

Krok 6

Pieczemy około 20-30 minut w 180 st. C. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej