
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
150 gramów
2 szklanki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Spód do pizzy przygotowujemy zgodnie z instrukcją producenta.
Krok 2
Na gotowym spodzie równomiernie rozprowadzamy pół słoika sosu pomidorowego.
Krok 3
Na nim układamy pokrojone w plastry cebulę i pomidora.
Krok 4
Na nie układamy pokrojoną w plasterki kiełbasę chorizo.
Krok 5
Całość posypujemy serem i skrapiamy oliwą.
Krok 6
Pieczemy około 20-30 minut w 180 st. C. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej