Pizza z chorizo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza z chorizo

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

2

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

150 gramów

2 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Spód do pizzy przygotowujemy zgodnie z instrukcją producenta.

Krok 2

Na gotowym spodzie równomiernie rozprowadzamy pół słoika sosu pomidorowego.

Krok 3

Na nim układamy pokrojone w plastry cebulę i pomidora.

Krok 4

Na nie układamy pokrojoną w plasterki kiełbasę chorizo.

Krok 5

Całość posypujemy serem i skrapiamy oliwą.

Krok 6

Pieczemy około 20-30 minut w 180 st. C. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza z chorizo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej