
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
150 gramów
2 szklanki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Spód do pizzy przygotowujemy zgodnie z instrukcją producenta.
Krok 2
Na gotowym spodzie równomiernie rozprowadzamy pół słoika sosu pomidorowego.
Krok 3
Na nim układamy pokrojone w plastry cebulę i pomidora.
Krok 4
Na nie układamy pokrojoną w plasterki kiełbasę chorizo.
Krok 5
Całość posypujemy serem i skrapiamy oliwą.
Krok 6
Pieczemy około 20-30 minut w 180 st. C. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej