Ekspresowe ciasto

- Krok 1Kasię utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.
- Krok 2Do masy kolejno dodawać jaja.
- Krok 3Gdy składniki się połączą dodajemy mąkę i proszek do pieczenia.
- Krok 4Całość mieszamy, aż do uzyskania jednolitej masy.
- Krok 5Ciasto przelewamy do wysmarowanej Kasią i posypanej bułką tartą formy o średnicy 24 cm, układamy pokrojone owoce i pieczemy przez 50 minut w temperaturze 180 stopni.
Ekspresowe ciasto
Przyrządź je przy najbliższej okazji i przekonaj się, że przygotowanie smacznego owocowego ciasta jest możliwe nawet wtedy, gdy masz niewiele czasu. Wystarczy, że wszystkie składniki utrzesz w jednym naczyniu – zacznij od kostki do pieczenia oraz cukru. Kiedy stworzą gładką masę, dodaj jajka i nadal ucieraj. Na końcu do ciasta potrzebna będzie jeszcze mąka oraz proszek do pieczenia. Wszystkie składniki mieszaj do momentu uzyskania jednolitej konsystencji, a kiedy całość będzie już gotowa, wyłóż ją do okrągłej blaszki. Dodatek do ciasta stanowią owoce – dobrze sprawdzą się pokrojone w cienkie paseczki jabłka lub gruszki, smaczne ciasto wyjdzie również z brzoskwiniami. Dzięki dużej dowolności w wyborze owoców potrzebnych do przygotowania ekspresowego ciasta, za każdym razem może ono mieć inny smak. Pokrojone jabłka ułóż na wierzchu, dodatkowo możesz posypać je cynamonem. Przestudzone ciasto oprósz cukrem pudrem. Smacznego!