• ZALOGUJ SIĘ
  • DODAJ PRZEPIS
przepisy.pl
Przepisy.pl
  • Przepisy
    • Dania i przekąski
      Dania główneDania Roberta MakłowiczaDobrze przyprawioneDania mączneDietyJednogarnkoweKanapkiKrokietyMakaronyNaleśnikiPizze
      PrzystawkiSałatkiSmażenie bez pryskaniaSosyStreet foodSurówkiZapiekankiZupyPlacki ziemniaczaneKebab
    • Ciasta
      Babka piaskowaBezy BiszkoptyCiasta bez pieczeniaCiasta bezglutenoweCiasta czekoladoweCiasta drożdżoweCiasta francuskieCiasta parzoneCiasta ucieraneCiasta z galaretką
      Ciasta z krememCiasta z lodamiCiasta z makiemCiasta z owocamiCiasta z warzywamiCiasteczkaDla dzieciGofryKruche ciastaMuffinki i babeczkiPierniczki
      PiernikiPączki, oponki, donatySernikiTortyCiasteczka owsianeMoje Ciasto
    • Lody i napoje
      Ciasta z lodamiDesery lodoweKreatywne desery lodoweLody dla dzieciNapoje ciepłeNapoje zimne
    • Okazje
      GrillSylwesterWigilia i ŚwiętaWielkanocKarnawałTłusty CzwartekWalentynki
    • Posiłek
      ŚniadanieObiadKolacjaPrzekąski
    • Na skróty
      Prosty przepisSzybkie przepisyTanie dania
    • Popularne
      Najpopularniejsze CiastaNajpopularniejsze Dania
    • Kuchnie świata
      Kuchnia amerykańskaKuchnia bałkańskaKuchnia chińskaKuchnia francuskaKuchnia fusionKuchnia greckaKuchnia hiszpańskaKuchnia indyjskaKuchnia meksykańskaKuchnia niemieckaKuchnia orientalna
      Kuchnia polskaKuchnia rosyjskaKuchnia śródziemnomorskaKuchnia tajskaKuchnia tureckaKuchnia węgierskaKuchnia włoska
    • Dania Roberta Makłowicza
    • Diety
    • Składniki
      BakalieCzekoladaGrzybyJajkaKaszaMięsoNabiałOwoceRybyWarzywa
  • Blog
    • Porady kulinarne
    • Świat przypraw
    • Videoporady
    • Zdrowe odżywianie
  • Magazyn
  • ZALOGUJ
  • POBIERZ
    E‐BOOK
  • MOJA KSIĄŻKA
    KULINARNA
Kasza jaglanaDobrze przyprawioneSałatki
  • Przepisy.pl
  • Ciasta
  • Ciasta z owocami
  • Ekspresowe ciasto

Ekspresowe ciasto

Autor: MojeCiasto
Ekspresowe ciasto
  • 15 minut15
  • Łatwe
  • 1 osoba1
  • 50 minut
  • 180 °C
  • Tortownica Ø 24
  • Przelicznik miar i wag
203Oceń przepis jako pierwszy
2444
37
WYDRUKUJ
3174 osoby wydrukowały
ZAPISZ PDF
6398 osób zapisało
Listonic
Składniki
  • Kostka do pieczenia Kasia
    125 g
  • cukier
    10 łyżek
  • mąka
    200 g
  • jajka
    3 szt.
  • cukier wanliowy
    1 szt.
  • sól
    1 szczypta
  • proszek do pieczenia
    2 łyżeczki
  • owoce
    400 g
  • Wyślij składniki
    Listonic
    E-mail
Przygotowanie

Przewijaj przepis gestem: Wyłączone

  • Ekspresowe ciasto – krok 1
    Krok 1
    Kasię utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.
  • Ekspresowe ciasto – krok 2
    Krok 2
    Do masy kolejno dodawać jaja.
  • Ekspresowe ciasto – krok 3
    Krok 3
    Gdy składniki się połączą dodajemy mąkę i proszek do pieczenia.
  • Ekspresowe ciasto – krok 4
    Krok 4
    Całość mieszamy, aż do uzyskania jednolitej masy.
  • Ekspresowe ciasto – krok 5
    Krok 5
    Ciasto przelewamy do wysmarowanej Kasią i posypanej bułką tartą formy o średnicy 24 cm, układamy pokrojone owoce i pieczemy przez 50 minut w temperaturze 180 stopni.
  • WYDRUKUJ
    ZAPISZ PDF
REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemKostka do pieczenia KasiaREKLAMAKostka do pieczenia KasiaZobacz wszystkie
REKLAMA
Listonic
Komentarze (37)
Wszystkie komentarze

Ekspresowe ciasto

Przyrządź je przy najbliższej okazji i przekonaj się, że przygotowanie smacznego owocowego ciasta jest możliwe nawet wtedy, gdy masz niewiele czasu. Wystarczy, że wszystkie składniki utrzesz w jednym naczyniu – zacznij od kostki do pieczenia oraz cukru. Kiedy stworzą gładką masę, dodaj jajka i nadal ucieraj. Na końcu do ciasta potrzebna będzie jeszcze mąka oraz proszek do pieczenia. Wszystkie składniki mieszaj do momentu uzyskania jednolitej konsystencji, a kiedy całość będzie już gotowa, wyłóż ją do okrągłej blaszki. Dodatek do ciasta stanowią owoce – dobrze sprawdzą się pokrojone w cienkie paseczki jabłka lub gruszki, smaczne ciasto wyjdzie również z brzoskwiniami. Dzięki dużej dowolności w wyborze owoców potrzebnych do przygotowania ekspresowego ciasta, za każdym razem może ono mieć inny smak. Pokrojone jabłka ułóż na wierzchu, dodatkowo możesz posypać je cynamonem. Przestudzone ciasto oprósz cukrem pudrem. Smacznego!

Udanego gotowania!

Mamy więcej ciekawych przepisów. Zapisz się na newsletter, a będziemy codziennie wysyłać smaczne inspiracje.

Dziękujemy!

Wyrażam zgodę na przetwarzanie przesłanych danych osobowych przez Administratora danych osobowych Unilever Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (02-305), Al. Jerozolimskie 134 w celach związanych z funkcjonowaniem serwisu przepisy.pl. Oświadczam, że zostałem poinformowany o dobrowolności podania danych, jak również o przysługujących prawach do dostępu do danych, możliwości ich poprawiania lub żądania ich usunięcia.Jerozolimskie 134 zgodnie z ustawą z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz.U. z 2013 r., poz. 1422).
Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Unilever Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (02-305), al. Jerozolimskie 134 informacji handlowych drogą elektroniczną dotyczących marek spożywczych Unilever.
Oświadczam, że zapoznałem się z Regulaminem portalu Przepisy.pl i wyrażam zgodę na jego postanowienia.

Jeśli zainteresował Cię ten przepis, oceń go

203Oceń przepis jako pierwszy
Dziękujemy

Portal PRZEPISY.PL sponsorowany jest przez:

Knorr
Hellman'sRamaKasia
Lipton
Big Milk
Cartedor
Formularz kontaktowy
Regulamin
Polityka prywatności
Reklama
  • Ogólne Warunki
  • Cennik
Polityka plików cookie