Ciasta z truskawkami | Przepisy.pl

Przepisy na Ciasta z truskawkami

15 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (15)

Placek z rabarbarem
ratingratingratingratingrating

78

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Zielone liście oraz podłużne, czerwone łodygi to znaki rozpoznawcze rabarbaru. Bywalec wiejskich...
Rolada truskawkowa
ratingratingratingratingrating

6

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Truskawkowa pianka
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Truskawkowiec
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Z truskawkami i pianką
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Rolada bezowa
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Wieżyczka truskawkowa
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Truskawkowy torcik
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Ciasto pizza truskawkowa
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Rolada truskawkowa
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.

Ciekawostki i porady

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ciasta z truskawkamiCiasta z truskawkami

Truskawki – korzystaj z nich często w sezonie letnim, dodając obficie do swoich wypieków. Świeże owoce nie tylko doskonale smakują, ale i pięknie prezentują się w każdym deserze. Są doskonałe szczególnie jako dodatek do ciast biszkoptowych, kruchych i drożdżowych. Ciasto drożdżowe przygotujesz z mąki, margaryny i proszku do pieczenia, jajek, mleka oraz drożdży. Pamiętaj jednak o tym, że drożdże potrzebują czasu na wyrośnięcie. Wcześniej przygotuj więc zaczyn z dodatkiem wody lub mleka (w temperaturze pokojowej), a dopiero później wymieszaj je z mąką i pozostałymi składnikami. Zagnieć je dokładnie tak, by nie pozostały w cieście drobne, nieapetyczne gródki. Potem pozostaw w ciepłym miejscu aż do wyrośnięcia. Jeśli chcesz urozmaicić swój deser, dodaj do niego kakao, nie zapominając także o cukrze. Gotowe ciasto rozwałkuj i ułóż na nim świeże truskawkami. Jeśli owoce są duże, przekrój je na pół lub na ćwiartki. Całość możesz posypać słodką kruszonką. Pod wpływem pieczenia, truskawki wtopią się w ciasto drożdżowe i będą smakować wybornie. Jeśli chcesz urozmaić wypiek, użyj rodzynek, daktyli, wiórków kokosowych i orzechów. Szukasz innego deseru z kruszonką? Z łatwością przygotujesz go z mąki, margaryny i cukru pudru. Kruszonka idealnie pasuje także do innych owoców. Obok truskawek, możesz umieścić w niej równie dobrze jagody, porzeczki, czereśnie, morele, maliny i jeżyny. Zamiast ciasta drożdżowego i kruszonki, wypróbuj również ciasto ucierane na gładką i puszystą masę. Jego przygotowanie jest wyjątkowo szybkie i proste. Truskawki są jednocześnie doskonałym dodatkiem do ciast z kremami na bazie słodkiej śmietany, a także składnikiem wielu galaretek i serników. W upalne dni serwuj je razem z lodami, a jeśli chcesz cieszyć się ich smakiem w zimie, przyrządź z nich konfitury, które dodasz jesienią do drożdżówek. Sprawdź nasze przepisy! Babeczki z oranżadą i truskawkami, kopiec kreta, biedronkowe ciasto, wykwintny truskawkowiec, crumble, rolada, tarta, cytrynowy sernik na zimno z truskawkami – co dziś wybierzesz?