Przepisy na Ciasta z truskawkami

19 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (19)

Kokosowa pianka z truskawkami
ratingratingratingratingrating

724

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Kokosowa pianka z truskawkami to połączenie delikatnego kremu śmietankowo-kokosowego oraz dojrzał...
Placek z truskawkami i budyniem
ratingratingratingratingrating

134

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Jeżeli masz ochotę na kawałek domowego ciasta, wypróbuj nasz przepis na placek z truskawkami i bu...
Placek z rabarbarem
ratingratingratingratingrating

78

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Zielone liście oraz podłużne, czerwone łodygi to znaki rozpoznawcze rabarbaru. Bywalec wiejskich...
Rolada truskawkowa
ratingratingratingratingrating

6

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Truskawkowa pianka
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Truskawkowiec
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Z truskawkami i pianką
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Rolada bezowa
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Wieżyczka truskawkowa
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Pizza z truskawkami
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Truskawkowy torcik
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Ciasto pizza truskawkowa
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Rolada truskawkowa
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.

Ciekawostki i porady

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ciasta z truskawkamiCiasta z truskawkami

Truskawki – korzystaj z nich często w sezonie letnim, dodając obficie do swoich wypieków. Świeże owoce nie tylko doskonale smakują, ale i pięknie prezentują się w każdym deserze. Są doskonałe szczególnie jako dodatek do ciast biszkoptowych, kruchych i drożdżowych. Ciasto drożdżowe przygotujesz z mąki, margaryny i proszku do pieczenia, jajek, mleka oraz drożdży. Pamiętaj jednak o tym, że drożdże potrzebują czasu na wyrośnięcie. Wcześniej przygotuj więc zaczyn z dodatkiem wody lub mleka (w temperaturze pokojowej), a dopiero później wymieszaj je z mąką i pozostałymi składnikami. Zagnieć je dokładnie tak, by nie pozostały w cieście drobne, nieapetyczne gródki. Potem pozostaw w ciepłym miejscu aż do wyrośnięcia. Jeśli chcesz urozmaicić swój deser, dodaj do niego kakao, nie zapominając także o cukrze. Gotowe ciasto rozwałkuj i ułóż na nim świeże truskawkami. Jeśli owoce są duże, przekrój je na pół lub na ćwiartki. Całość możesz posypać słodką kruszonką. Pod wpływem pieczenia, truskawki wtopią się w ciasto drożdżowe i będą smakować wybornie. Jeśli chcesz urozmaić wypiek, użyj rodzynek, daktyli, wiórków kokosowych i orzechów. Szukasz innego deseru z kruszonką? Z łatwością przygotujesz go z mąki, margaryny i cukru pudru. Kruszonka idealnie pasuje także do innych owoców. Obok truskawek, możesz umieścić w niej równie dobrze jagody, porzeczki, czereśnie, morele, maliny i jeżyny. Zamiast ciasta drożdżowego i kruszonki, wypróbuj również ciasto ucierane na gładką i puszystą masę. Jego przygotowanie jest wyjątkowo szybkie i proste. Truskawki są jednocześnie doskonałym dodatkiem do ciast z kremami na bazie słodkiej śmietany, a także składnikiem wielu galaretek i serników. W upalne dni serwuj je razem z lodami, a jeśli chcesz cieszyć się ich smakiem w zimie, przyrządź z nich konfitury, które dodasz jesienią do drożdżówek. Sprawdź nasze przepisy! Babeczki z oranżadą i truskawkami, kopiec kreta, biedronkowe ciasto, wykwintny truskawkowiec, crumble, rolada, tarta, cytrynowy sernik na zimno z truskawkami – co dziś wybierzesz?