
Składniki
8 sztuk
4 sztuki
3 łyżki
1 sztuka
null
null
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuł obgotuj w lekko osolonej wodzie przez kilka minut, osącz, podziel na różyczki.
Krok 2
Ziemniaki wyszoruj szczoteczką i przekrój na połówki, jabłka rozdziel na ćwiartki.
Krok 3
Nadziewaj naprzemiennie składniki na patyczki szaszłykowe.
Krok 4
Oliwę połącz z odrobiną soku z cytryny i miodem, obtocz wegetariańskie szaszłyki w marynacie i grilluj przez 30 minut, oprósz sezamem.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej