Wegetariańskie szaszłyki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegetariańskie szaszłyki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

4 sztuki

3 łyżki

1 sztuka

null

null

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuł obgotuj w lekko osolonej wodzie przez kilka minut, osącz, podziel na różyczki.

Krok 2

Ziemniaki wyszoruj szczoteczką i przekrój na połówki, jabłka rozdziel na ćwiartki.

Krok 3

Nadziewaj naprzemiennie składniki na patyczki szaszłykowe.

Krok 4

Oliwę połącz z odrobiną soku z cytryny i miodem, obtocz wegetariańskie szaszłyki w marynacie i grilluj przez 30 minut, oprósz sezamem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegetariańskie szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegetariańskie szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegetariańskie szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegetariańskie szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegetariańskie szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegetariańskie szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegetariańskie szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegetariańskie szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sernik mango
czas przygotowania
80 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej