Wegetariańskie szaszłyki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegetariańskie szaszłyki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

4 sztuki

3 łyżki

1 sztuka

null

null

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuł obgotuj w lekko osolonej wodzie przez kilka minut, osącz, podziel na różyczki.

Krok 2

Ziemniaki wyszoruj szczoteczką i przekrój na połówki, jabłka rozdziel na ćwiartki.

Krok 3

Nadziewaj naprzemiennie składniki na patyczki szaszłykowe.

Krok 4

Oliwę połącz z odrobiną soku z cytryny i miodem, obtocz wegetariańskie szaszłyki w marynacie i grilluj przez 30 minut, oprósz sezamem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegetariańskie szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegetariańskie szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegetariańskie szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegetariańskie szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegetariańskie szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegetariańskie szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegetariańskie szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegetariańskie szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej