
Składniki
8 sztuk
4 sztuki
3 łyżki
1 sztuka
null
null
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuł obgotuj w lekko osolonej wodzie przez kilka minut, osącz, podziel na różyczki.
Krok 2
Ziemniaki wyszoruj szczoteczką i przekrój na połówki, jabłka rozdziel na ćwiartki.
Krok 3
Nadziewaj naprzemiennie składniki na patyczki szaszłykowe.
Krok 4
Oliwę połącz z odrobiną soku z cytryny i miodem, obtocz wegetariańskie szaszłyki w marynacie i grilluj przez 30 minut, oprósz sezamem.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej