Pierś z indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś z indyka

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

148

heart
488 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1005 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1661 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 łyżka

200 gramów

500 mililitrów

200 gramów

3 łyżki

50 mililitrów

1 sztuka

1 łyżka

80 gramów

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z indyka rozbij przez folię spożywczą na bardzo cienkie płaty. Mięso oprósz pieprzem i przyprawą warzywną Knorr.

Pierś z indyka - Krok 1

Krok 2

Na powierzchni mięsa ułóż ser i szynkę. Całość złóż na pół i zepnij wykałaczką.

Pierś z indyka - Krok 2

Krok 3

Tak przygotowanego indyka oprósz mąką i obsmaż na rozgrzanym oleju z obu stron. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i smaż chwilę, aż będzie szklista.

Pierś z indyka - Krok 3

Krok 4

Na patelnię dodaj pozostałą mąkę, 500 ml wody oraz Sos do pieczeni jasny Knorr. Całość duś pod przykryciem około 5 minut. Sos dopraw do smaku, rozprowadzając w nim łyżkę musztardy i masło.

Pierś z indyka - Krok 4
3

Opinie o przepisie

  • Julia  orlikowska

    Julia orlikowska , 29.01.2018

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jacek Walisiewicz

    Jacek Walisiewicz , 28.06.2017

    Dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Wąsek

    Maria Wąsek , 06.09.2016

    tylko można zepsuć tak delikatne mięso sztuczną , chemiczną esencją z Knorra....

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z indyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pierś z indykaPierś z indyka

Piersi z indyka są bardzo lubianym mięsem, ale najpopularniejsze sposoby ich podawania, nie zaskakują. Podpowiadamy, jak to zmienić. Wykaż się przed rodziną i gośćmi serwując sznycle z piersi z indyka, które będą przypominały kieszonki wypełnione smakołykami – szynką i ciągnącym się serem. Mięso z indyka jest nieco rzadziej używane niż mięso z kurczaka, a szkoda, bo ma w kuchni równie szerokie zastosowanie i można go przyrządzić na wiele sposobów. Tym razem proponujemy połączenie delikatnego mięsa z indyka z serem i szynką, i zapieczone, na wzór tostów. Takie mięso, na pewno nie będzie suche! Zrobienie kieszonek z indyka zajmie ci dosłownie chwilę, a efekt będzie naprawdę zaskakujący. Dodatkowo, jeśli każdą z kieszonek po usmażeniu przetniesz po przekątnej na pół – odwzorowujesz styl serwowania, rodem z dobrych restauracji. To przecież farsz nadaje tej potrawie kolorytu i wyjątkowości.