Pierś z indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pierś z indyka

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

72

368 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

775 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1014 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 łyżka

200 gramów

500 mililitrów

200 gramów

3 łyżki

50 mililitrów

1 sztuka

1 łyżka

80 gramów

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z indyka rozbij przez folię spożywczą na bardzo cienkie płaty. Mięso oprósz pieprzem i przyprawą warzywną Knorr.

Pierś z indyka - Krok 1

Krok 2

Na powierzchni mięsa ułóż ser i szynkę. Całość złóż na pół i zepnij wykałaczką.

Pierś z indyka - Krok 2

Krok 3

Tak przygotowanego indyka oprósz mąką i obsmaż na rozgrzanym oleju z obu stron. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i smaż chwilę, aż będzie szklista.

Pierś z indyka - Krok 3

Krok 4

Na patelnię dodaj pozostałą mąkę, 500 ml wody oraz Sos do pieczeni jasny Knorr. Całość duś pod przykryciem około 5 minut. Sos dopraw do smaku, rozprowadzając w nim łyżkę musztardy i masło.

Pierś z indyka - Krok 4
3

Opinie o przepisie

  • Julia  orlikowska

    Julia orlikowska , 29.01.2018

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jacek Walisiewicz

    Jacek Walisiewicz , 28.06.2017

    Dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Wąsek

    Maria Wąsek , 06.09.2016

    tylko można zepsuć tak delikatne mięso sztuczną , chemiczną esencją z Knorra....

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pierś z indykaPierś z indyka

Piersi z indyka są bardzo lubianym mięsem, ale najpopularniejsze sposoby ich podawania, nie zaskakują. Podpowiadamy, jak to zmienić. Wykaż się przed rodziną i gośćmi serwując sznycle z piersi z indyka, które będą przypominały kieszonki wypełnione smakołykami – szynką i ciągnącym się serem. Mięso z indyka jest nieco rzadziej używane niż mięso z kurczaka, a szkoda, bo ma w kuchni równie szerokie zastosowanie i można go przyrządzić na wiele sposobów. Tym razem proponujemy połączenie delikatnego mięsa z indyka z serem i szynką, i zapieczone, na wzór tostów. Takie mięso, na pewno nie będzie suche! Zrobienie kieszonek z indyka zajmie ci dosłownie chwilę, a efekt będzie naprawdę zaskakujący. Dodatkowo, jeśli każdą z kieszonek po usmażeniu przetniesz po przekątnej na pół – odwzorowujesz styl serwowania, rodem z dobrych restauracji. To przecież farsz nadaje tej potrawie kolorytu i wyjątkowości.