Mielone z sosem meksykańskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mielone z sosem meksykańskim

Autor: yobada

ratingratingratingratingrating

1

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

47 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

3 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mieszamy widelcem z dodatkiem przyprawy do mięs Knorr, 1-2 ząbków czosnku, łyżką papryki, sproszkowanym chilli, tymiankiem oraz kolendrą, doprawiamy pieprzem i solą. Drobno posiekaną cebulę oraz dwa ząbki czosnku podsmażamy na patelni na złoty kolor. Dodajemy do niej przyprawione wcześniej mięso i smażymy przez ok. 7 minut. Podsmażone mięso zalewamy pomidorami z puszki, zagotowujemy przez chwilę po czym dodajemy koncentrat pomidorowy, drobno posiekaną papryczkę chilli, przyprawę w Mini Kostkach i doprawiamy mieloną papryką, cukrem, solą oraz pieprzem. Na zakończenie do sosu wsypujemy odsączone z puszek kukurydzę, fasolkę oraz zielony groszek. Mieszamy, podgrzewamy przez 3 minuty..

Krok 2

Podajemy z ryżem..

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mielone z  sosem meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mielone z  sosem meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mielone z  sosem meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mielone z  sosem meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mielone z  sosem meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mielone z  sosem meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mielone z  sosem meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mielone z  sosem meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej