Mielone z sosem meksykańskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mielone z sosem meksykańskim

Autor: yobada

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

3 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mieszamy widelcem z dodatkiem przyprawy do mięs Knorr, 1-2 ząbków czosnku, łyżką papryki, sproszkowanym chilli, tymiankiem oraz kolendrą, doprawiamy pieprzem i solą. Drobno posiekaną cebulę oraz dwa ząbki czosnku podsmażamy na patelni na złoty kolor. Dodajemy do niej przyprawione wcześniej mięso i smażymy przez ok. 7 minut. Podsmażone mięso zalewamy pomidorami z puszki, zagotowujemy przez chwilę po czym dodajemy koncentrat pomidorowy, drobno posiekaną papryczkę chilli, przyprawę w Mini Kostkach i doprawiamy mieloną papryką, cukrem, solą oraz pieprzem. Na zakończenie do sosu wsypujemy odsączone z puszek kukurydzę, fasolkę oraz zielony groszek. Mieszamy, podgrzewamy przez 3 minuty..

Krok 2

Podajemy z ryżem..

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mielone z  sosem meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mielone z  sosem meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mielone z  sosem meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mielone z  sosem meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mielone z  sosem meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mielone z  sosem meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mielone z  sosem meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mielone z  sosem meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej