Mielone z sosem meksykańskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mielone z sosem meksykańskim

Autor: yobada

ratingratingratingratingrating

1

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

49 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

3 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mieszamy widelcem z dodatkiem przyprawy do mięs Knorr, 1-2 ząbków czosnku, łyżką papryki, sproszkowanym chilli, tymiankiem oraz kolendrą, doprawiamy pieprzem i solą. Drobno posiekaną cebulę oraz dwa ząbki czosnku podsmażamy na patelni na złoty kolor. Dodajemy do niej przyprawione wcześniej mięso i smażymy przez ok. 7 minut. Podsmażone mięso zalewamy pomidorami z puszki, zagotowujemy przez chwilę po czym dodajemy koncentrat pomidorowy, drobno posiekaną papryczkę chilli, przyprawę w Mini Kostkach i doprawiamy mieloną papryką, cukrem, solą oraz pieprzem. Na zakończenie do sosu wsypujemy odsączone z puszek kukurydzę, fasolkę oraz zielony groszek. Mieszamy, podgrzewamy przez 3 minuty..

Krok 2

Podajemy z ryżem..

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mielone z  sosem meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mielone z  sosem meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mielone z  sosem meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mielone z  sosem meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mielone z  sosem meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mielone z  sosem meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mielone z  sosem meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mielone z  sosem meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bambus z ryżem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej