
Składniki
500 gramów
0.5 łyżeczki
1 szczypta
5 sztuk
2 listków
2 sztuki
6 sztuk
2 łyżki
2 szklanki
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrojoną wołowinę lekko rozbij, natrzyj solą, pieprzem, rozgniecionym zielem angielskim.

Krok 2
Po 15 minutach obtocz w mące i usmaż na patelni na rozgrzanym oleju.

Krok 3
Przełóż do garnka, zalej gorącym bulionem Knorr. Dodaj liście laurowe.

Krok 4
Następnie dodaj pokruszone kromki chleba i pokrojone śliwki. Danie duś przez 50 minut na małym ogniu.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Ziele angielskie z Meksyku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej