Bitki wołowe ze śliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bitki wołowe ze śliwkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

0.5 łyżeczki

1 szczypta

5 sztuk

2 listków

2 sztuki

6 sztuk

2 łyżki

2 szklanki

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrojoną wołowinę lekko rozbij, natrzyj solą, pieprzem, rozgniecionym zielem angielskim.

Bitki wołowe ze śliwkami - Krok 1

Krok 2

Po 15 minutach obtocz w mące i usmaż na patelni na rozgrzanym oleju.

Bitki wołowe ze śliwkami - Krok 2

Krok 3

Przełóż do garnka, zalej gorącym bulionem Knorr. Dodaj liście laurowe.

Bitki wołowe ze śliwkami - Krok 3

Krok 4

Następnie dodaj pokruszone kromki chleba i pokrojone śliwki. Danie duś przez 50 minut na małym ogniu.

Bitki wołowe ze śliwkami - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bitki wołowe ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bitki wołowe ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bitki wołowe ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bitki wołowe ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bitki wołowe ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bitki wołowe ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bitki wołowe ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bitki wołowe ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej