Bitki wołowe ze śliwkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

0.5 łyżeczki

1 szczypta

5 sztuk

2 listków

2 sztuki

6 sztuk

2 łyżki

2 szklanki

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrojoną wołowinę lekko rozbij, natrzyj solą, pieprzem, rozgniecionym zielem angielskim.

Bitki wołowe ze śliwkami - Krok 1

Krok 2

Po 15 minutach obtocz w mące i usmaż na patelni na rozgrzanym oleju.

Bitki wołowe ze śliwkami - Krok 2

Krok 3

Przełóż do garnka, zalej gorącym bulionem Knorr. Dodaj liście laurowe.

Bitki wołowe ze śliwkami - Krok 3

Krok 4

Następnie dodaj pokruszone kromki chleba i pokrojone śliwki. Danie duś przez 50 minut na małym ogniu.

Bitki wołowe ze śliwkami - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bitki wołowe ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bitki wołowe ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bitki wołowe ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bitki wołowe ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bitki wołowe ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bitki wołowe ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bitki wołowe ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej