
Składniki
500 gramów
0.5 łyżeczki
1 szczypta
5 sztuk
2 listków
2 sztuki
6 sztuk
2 łyżki
2 szklanki
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrojoną wołowinę lekko rozbij, natrzyj solą, pieprzem, rozgniecionym zielem angielskim.

Krok 2
Po 15 minutach obtocz w mące i usmaż na patelni na rozgrzanym oleju.

Krok 3
Przełóż do garnka, zalej gorącym bulionem Knorr. Dodaj liście laurowe.

Krok 4
Następnie dodaj pokruszone kromki chleba i pokrojone śliwki. Danie duś przez 50 minut na małym ogniu.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej