Składniki
1 sztuka
1 sztuka
6 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
150 gramów
1 łyżka
2 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do zagotowanej wody wrzuć makaron na 2-3 minuty. Odcedź i polej zimną wodą.
Krok 2
W woku smaż na oleju pierś z kurczaka pokrojonego kostkę, popieprz, posól pierś , dodaj przyprawę "Fix kurczak w sosie miodowym".
Krok 3
Do kurczaka dodaj: * cebulę dymkę ze szczypiorkiem pokrojoną w kostkę * połowę papryki czerwonej, zielonej i żółtej pokrojonych w paski * ok 6 pieczarek pokrojonych w plastry * 1 marchew pokrojoną w cieńkie paseczki * według uznania słonecznik w karmelu i orzeszki ziemne
Krok 4
Gdy kurczak będzie zarumieniony a warzwa staną się miękkie wbij jedno jajko, rozmieszaj je z warzywami i mięsem.
Krok 5
Na koniec wlej ok. 3 łyżek sosu chilli słodko-pikantnego. Smaż jeszcze ok 3 minut.
Krok 6
Mięso i warzywa podawaj na makaronie ryżowym. Smacznego! :)
Przepisy w Waszym wykonaniu
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej