Chiński makaron ryżowy z kurczakiem i warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chiński makaron ryżowy z kurczakiem i warzywami

Autor: Agnieszka90

ratingratingratingratingrating

3

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

6 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

150 gramów

1 łyżka

2 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do zagotowanej wody wrzuć makaron na 2-3 minuty. Odcedź i polej zimną wodą.

Krok 2

W woku smaż na oleju pierś z kurczaka pokrojonego kostkę, popieprz, posól pierś , dodaj przyprawę "Fix kurczak w sosie miodowym".

Krok 3

Do kurczaka dodaj: * cebulę dymkę ze szczypiorkiem pokrojoną w kostkę * połowę papryki czerwonej, zielonej i żółtej pokrojonych w paski * ok 6 pieczarek pokrojonych w plastry * 1 marchew pokrojoną w cieńkie paseczki * według uznania słonecznik w karmelu i orzeszki ziemne

Krok 4

Gdy kurczak będzie zarumieniony a warzwa staną się miękkie wbij jedno jajko, rozmieszaj je z warzywami i mięsem.

Krok 5

Na koniec wlej ok. 3 łyżek sosu chilli słodko-pikantnego. Smaż jeszcze ok 3 minut.

Krok 6

Mięso i warzywa podawaj na makaronie ryżowym. Smacznego! :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chiński makaron ryżowy z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chiński makaron ryżowy z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chiński makaron ryżowy z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chiński makaron ryżowy z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chiński makaron ryżowy z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chiński makaron ryżowy z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chiński makaron ryżowy z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chiński makaron ryżowy z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej