Chiński makaron ryżowy z kurczakiem i warzywami
łatwe
40 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 sztuka
6 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
150 gramów
1 łyżka
2 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do zagotowanej wody wrzuć makaron na 2-3 minuty. Odcedź i polej zimną wodą.
Krok 2
W woku smaż na oleju pierś z kurczaka pokrojonego kostkę, popieprz, posól pierś , dodaj przyprawę "Fix kurczak w sosie miodowym".
Krok 3
Do kurczaka dodaj: * cebulę dymkę ze szczypiorkiem pokrojoną w kostkę * połowę papryki czerwonej, zielonej i żółtej pokrojonych w paski * ok 6 pieczarek pokrojonych w plastry * 1 marchew pokrojoną w cieńkie paseczki * według uznania słonecznik w karmelu i orzeszki ziemne
Krok 4
Gdy kurczak będzie zarumieniony a warzwa staną się miękkie wbij jedno jajko, rozmieszaj je z warzywami i mięsem.
Krok 5
Na koniec wlej ok. 3 łyżek sosu chilli słodko-pikantnego. Smaż jeszcze ok 3 minut.
Krok 6
Mięso i warzywa podawaj na makaronie ryżowym. Smacznego! :)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej