
Składniki
4 sztuki
2 łyżki
1 opakowanie
10 plastrów
80 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso oczyść z błon, następnie rozbij lekko tłuczkiem tak aby miało grubość nie większą niż 2cm.
Krok 2
Przygotuj marynatę: w misce połącz oliwę z oliwek, koncentrat pomidorowy i przyprawę Knorr.
Krok 3
Gotowe piersi z kurczaka wymieszaj z marynatą.
Krok 4
Teraz każdy kawałek mięsa owiń dwoma plastrami boczku.
Krok 5
Połóż je płasko na pergaminie, na patelni. Smaż na średnio rozgrzanym ogniu przez ok. 5-6 minut z każdej strony.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do kurczaka po prowansalsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej