Smażony kurczak z patelni w boczku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażony kurczak z patelni w boczku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

1 opakowanie

10 plastrów

80 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść z błon, następnie rozbij lekko tłuczkiem tak aby miało grubość nie większą niż 2cm.

Krok 2

Przygotuj marynatę: w misce połącz oliwę z oliwek, koncentrat pomidorowy i przyprawę Knorr.

Krok 3

Gotowe piersi z kurczaka wymieszaj z marynatą.

Krok 4

Teraz każdy kawałek mięsa owiń dwoma plastrami boczku.

Krok 5

Połóż je płasko na pergaminie, na patelni. Smaż na średnio rozgrzanym ogniu przez ok. 5-6 minut z każdej strony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażony kurczak z patelni w boczku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażony kurczak z patelni w boczku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażony kurczak z patelni w boczku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażony kurczak z patelni w boczku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażony kurczak z patelni w boczku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażony kurczak z patelni w boczku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażony kurczak z patelni w boczku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażony kurczak z patelni w boczku  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej