
Składniki
4 sztuki
2 łyżki
1 opakowanie
10 plastrów
80 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso oczyść z błon, następnie rozbij lekko tłuczkiem tak aby miało grubość nie większą niż 2cm.
Krok 2
Przygotuj marynatę: w misce połącz oliwę z oliwek, koncentrat pomidorowy i przyprawę Knorr.
Krok 3
Gotowe piersi z kurczaka wymieszaj z marynatą.
Krok 4
Teraz każdy kawałek mięsa owiń dwoma plastrami boczku.
Krok 5
Połóż je płasko na pergaminie, na patelni. Smaż na średnio rozgrzanym ogniu przez ok. 5-6 minut z każdej strony.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do kurczaka po prowansalsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPlanujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.
Czytaj więcejJak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.
Czytaj więcej