Smażony kurczak z patelni w boczku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

80 mililitrów

2 łyżki

4 sztuki

10 plastrów

1

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść z błon, następnie rozbij lekko tłuczkiem tak aby miało grubość nie większą niż 2cm.

Krok 2

Przygotuj marynatę: w misce połącz oliwę z oliwek, koncentrat pomidorowy i przyprawę Knorr.

Krok 3

Gotowe piersi z kurczaka wymieszaj z marynatą.

Krok 4

Teraz każdy kawałek mięsa owiń dwoma plastrami boczku.

Krok 5

Połóż je płasko na pergaminie, na patelni. Smaż na średnio rozgrzanym ogniu przez ok. 5-6 minut z każdej strony.

0

Opinie o przepisie

Przyprawa do kurczaka po prowansalsku Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa do kurczaka po prowansalsku Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej