Pierś z kurczaka w boczku na patelni - smażony | Przepisy.pl pixel

Smażony kurczak z patelni w boczku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

1 opakowanie

10 plastrów

80 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść z błon, następnie rozbij lekko tłuczkiem tak aby miało grubość nie większą niż 2cm.

Krok 2

Przygotuj marynatę: w misce połącz oliwę z oliwek, koncentrat pomidorowy i przyprawę Knorr.

Krok 3

Gotowe piersi z kurczaka wymieszaj z marynatą.

Krok 4

Teraz każdy kawałek mięsa owiń dwoma plastrami boczku.

Krok 5

Połóż je płasko na pergaminie, na patelni. Smaż na średnio rozgrzanym ogniu przez ok. 5-6 minut z każdej strony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażony kurczak z patelni w boczku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażony kurczak z patelni w boczku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażony kurczak z patelni w boczku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażony kurczak z patelni w boczku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażony kurczak z patelni w boczku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażony kurczak z patelni w boczku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażony kurczak z patelni w boczku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażony kurczak z patelni w boczku  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pulpety gotowane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej