
Składniki
0.7 szklanki
30 gramów
1.5 kilograma
10 gramów
30 gramów
1 sztuka
3 łyżki
null
20 gramów
5 łyżek
100 mililitrów
1 sztuka
100 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś umyj i osusz. Natnij wzdłuż w taki sposób, aby można było rozłożyć na pół i uzyskać duży płat mięsa.
Krok 2
Przygotuj marynatę - kostkę Knorr rozetrzyj z oliwą, dodaj posiekany czosnek i rozmaryn, skrop cytryną i wymieszaj. Natrzyj obie strony mięsa.
Krok 3
Gruszki i jabłka oczyść i pokrój w gruba kostkę, podsmaż na maśle. Wino podgrzej, dodaj cukier i cynamon - namocz w nim rodzynki. Odcedź a następnie wymieszaj wszystko razem, dodaj migdały i tarta bułkę.
Krok 5
Mięso zroluj ciasno i zwiąż bawełnianą nitką. Piecz 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stopni. Podawaj pokrojone w grube plastry z ciemnym słodkim sosem.
Krok 4
Gotowy farsz nanieś na mięso, przykryj plastrami szynki i posyp posiekanymi orzechami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej