
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
2 łyżki
100 mililitrów
1 sztuka
1 szczypta
0.75 szklanki
1.5 kilograma
5 sztuk
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę smaż na oliwie przez 5 minut.
Krok 2
Dodaj czosnek, chilli i pieprz.
Krok 3
Po chwili dorzuć oczyszczone mule i wlej wino. Gotuj pod przykryciem około 5 minut, potrząsając garnkiem kilka razy, by mule się otworzyły. Te, które pozostaną zamknięte - wyrzuć.
Krok 4
Dodaj pomidory, fasolę i natkę pietruszki, wymieszaj i podgrzej. Dodaj przyprawy.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej