Pikantne mule z fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne mule z fasolą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

2 łyżki

100 mililitrów

1 sztuka

1 szczypta

0.75 szklanki

1.5 kilograma

5 sztuk

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę smaż na oliwie przez 5 minut.

Krok 2

Dodaj czosnek, chilli i pieprz.

Krok 3

Po chwili dorzuć oczyszczone mule i wlej wino. Gotuj pod przykryciem około 5 minut, potrząsając garnkiem kilka razy, by mule się otworzyły. Te, które pozostaną zamknięte - wyrzuć.

Krok 4

Dodaj pomidory, fasolę i natkę pietruszki, wymieszaj i podgrzej. Dodaj przyprawy.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne mule z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne mule z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne mule z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne mule z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne mule z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne mule z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne mule z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne mule z fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej