
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
2 łyżki
100 mililitrów
1 sztuka
1 szczypta
0.75 szklanki
1.5 kilograma
5 sztuk
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę smaż na oliwie przez 5 minut.
Krok 2
Dodaj czosnek, chilli i pieprz.
Krok 3
Po chwili dorzuć oczyszczone mule i wlej wino. Gotuj pod przykryciem około 5 minut, potrząsając garnkiem kilka razy, by mule się otworzyły. Te, które pozostaną zamknięte - wyrzuć.
Krok 4
Dodaj pomidory, fasolę i natkę pietruszki, wymieszaj i podgrzej. Dodaj przyprawy.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej