Pikantne mule z fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne mule z fasolą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

2 łyżki

100 mililitrów

1 sztuka

1 szczypta

0.75 szklanki

1.5 kilograma

5 sztuk

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę smaż na oliwie przez 5 minut.

Krok 2

Dodaj czosnek, chilli i pieprz.

Krok 3

Po chwili dorzuć oczyszczone mule i wlej wino. Gotuj pod przykryciem około 5 minut, potrząsając garnkiem kilka razy, by mule się otworzyły. Te, które pozostaną zamknięte - wyrzuć.

Krok 4

Dodaj pomidory, fasolę i natkę pietruszki, wymieszaj i podgrzej. Dodaj przyprawy.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne mule z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne mule z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne mule z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne mule z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne mule z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne mule z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne mule z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne mule z fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej