
Składniki
2 sztuki
null
150 gramów
null
1 sztuka
500 gramów
null
25 gramów
null
0.5 łyżeczki
4 łyżeczki
1 sztuka
250 gramów
null
null
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól. Dodaj masło i jogurt i wyrób ciasto.
Krok 2
Kapustę kiszoną ugotuj do miękkości w wodzie, odciśnij i posiekaj. Na patelni na rozgrzej olej. Cebulę pokrój w kostkę, następnie pokrój w plasterki pieczarki, paprykę pokrój w małą kosteczkę i papryczkę chili drobno posiekaj i dodaj. Dodaj na olej.
Krok 3
W misce wszystkie składniki farszu dokładnie wymieszaj dodaj puszkę meksykańską uprzednio odlewając z niej wodę. Dodaj białko i wszystko wymieszamy.
Krok 4
Ciasto rozwałkuj dość cienko i wykraj koła o średnicy około 15cm. Na koło nakładaj farsz, dokładnie zlepiając boki i smaż na głębokim oleju.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej


























