Samosa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Samosa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 opakowanie

1 sztuka

null

null

250 gramów

1 sztuka

4 łyżeczki

0.5 łyżeczki

2 sztuki

25 gramów

null

500 gramów

1 sztuka

null

150 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól. Dodaj masło i jogurt i wyrób ciasto.

Krok 2

Kapustę kiszoną ugotuj do miękkości w wodzie, odciśnij i posiekaj. Na patelni na rozgrzej olej. Cebulę pokrój w kostkę, następnie pokrój w plasterki pieczarki, paprykę pokrój w małą kosteczkę i papryczkę chili drobno posiekaj i dodaj. Dodaj na olej.

Krok 3

W misce wszystkie składniki farszu dokładnie wymieszaj dodaj puszkę meksykańską uprzednio odlewając z niej wodę. Dodaj białko i wszystko wymieszamy.

Krok 4

Ciasto rozwałkuj dość cienko i wykraj koła o średnicy około 15cm. Na koło nakładaj farsz, dokładnie zlepiając boki i smaż na głębokim oleju.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Samosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Samosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Samosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Samosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Samosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Samosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Samosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Samosa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Łosoś na szpinaku
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej