
Składniki
2 sztuki
null
150 gramów
null
1 sztuka
500 gramów
null
25 gramów
null
0.5 łyżeczki
4 łyżeczki
1 sztuka
250 gramów
null
null
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól. Dodaj masło i jogurt i wyrób ciasto.
Krok 2
Kapustę kiszoną ugotuj do miękkości w wodzie, odciśnij i posiekaj. Na patelni na rozgrzej olej. Cebulę pokrój w kostkę, następnie pokrój w plasterki pieczarki, paprykę pokrój w małą kosteczkę i papryczkę chili drobno posiekaj i dodaj. Dodaj na olej.
Krok 3
W misce wszystkie składniki farszu dokładnie wymieszaj dodaj puszkę meksykańską uprzednio odlewając z niej wodę. Dodaj białko i wszystko wymieszamy.
Krok 4
Ciasto rozwałkuj dość cienko i wykraj koła o średnicy około 15cm. Na koło nakładaj farsz, dokładnie zlepiając boki i smaż na głębokim oleju.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej


























