Samosa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Samosa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

150 gramów

null

1 sztuka

500 gramów

null

25 gramów

null

0.5 łyżeczki

4 łyżeczki

1 sztuka

250 gramów

null

null

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól. Dodaj masło i jogurt i wyrób ciasto.

Krok 2

Kapustę kiszoną ugotuj do miękkości w wodzie, odciśnij i posiekaj. Na patelni na rozgrzej olej. Cebulę pokrój w kostkę, następnie pokrój w plasterki pieczarki, paprykę pokrój w małą kosteczkę i papryczkę chili drobno posiekaj i dodaj. Dodaj na olej.

Krok 3

W misce wszystkie składniki farszu dokładnie wymieszaj dodaj puszkę meksykańską uprzednio odlewając z niej wodę. Dodaj białko i wszystko wymieszamy.

Krok 4

Ciasto rozwałkuj dość cienko i wykraj koła o średnicy około 15cm. Na koło nakładaj farsz, dokładnie zlepiając boki i smaż na głębokim oleju.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Samosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Samosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Samosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Samosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Samosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Samosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Samosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Samosa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Ciasto kora
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej