Hiszpański leszcz przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hiszpański leszcz

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczoną rybę pokrój w dzwonka. Cytrynę pokrój w plasterki.

Krok 2

Do środka każdego dzwonka włóż plasterek cytryny.

Krok 3

Obierz cebulę, pokrój w plasterki, wymieszaj z łyżką oliwy, posól, ułóż na dnie żaroodpornego naczynia.

Krok 4

Na powierzchni cebuli połóż dzwonka ryby, posól i posyp tartą bułką wymieszaną z trzema łyżkami oliwy.

Krok 5

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz około 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpański leszcz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpański leszcz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpański leszcz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpański leszcz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpański leszcz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpański leszcz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpański leszcz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hiszpański leszcz - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej