Hiszpański leszcz przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hiszpański leszcz

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczoną rybę pokrój w dzwonka. Cytrynę pokrój w plasterki.

Krok 2

Do środka każdego dzwonka włóż plasterek cytryny.

Krok 3

Obierz cebulę, pokrój w plasterki, wymieszaj z łyżką oliwy, posól, ułóż na dnie żaroodpornego naczynia.

Krok 4

Na powierzchni cebuli połóż dzwonka ryby, posól i posyp tartą bułką wymieszaną z trzema łyżkami oliwy.

Krok 5

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz około 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpański leszcz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpański leszcz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpański leszcz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpański leszcz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpański leszcz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpański leszcz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpański leszcz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hiszpański leszcz - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej