
Składniki
2 sztuki
3 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyszczoną rybę pokrój w dzwonka. Cytrynę pokrój w plasterki.
Krok 2
Do środka każdego dzwonka włóż plasterek cytryny.
Krok 3
Obierz cebulę, pokrój w plasterki, wymieszaj z łyżką oliwy, posól, ułóż na dnie żaroodpornego naczynia.
Krok 4
Na powierzchni cebuli połóż dzwonka ryby, posól i posyp tartą bułką wymieszaną z trzema łyżkami oliwy.
Krok 5
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz około 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej