Hiszpański leszcz przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hiszpański leszcz

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczoną rybę pokrój w dzwonka. Cytrynę pokrój w plasterki.

Krok 2

Do środka każdego dzwonka włóż plasterek cytryny.

Krok 3

Obierz cebulę, pokrój w plasterki, wymieszaj z łyżką oliwy, posól, ułóż na dnie żaroodpornego naczynia.

Krok 4

Na powierzchni cebuli połóż dzwonka ryby, posól i posyp tartą bułką wymieszaną z trzema łyżkami oliwy.

Krok 5

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz około 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpański leszcz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpański leszcz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpański leszcz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpański leszcz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpański leszcz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpański leszcz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpański leszcz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hiszpański leszcz - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej