Hiszpański leszcz przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hiszpański leszcz

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczoną rybę pokrój w dzwonka. Cytrynę pokrój w plasterki.

Krok 2

Do środka każdego dzwonka włóż plasterek cytryny.

Krok 3

Obierz cebulę, pokrój w plasterki, wymieszaj z łyżką oliwy, posól, ułóż na dnie żaroodpornego naczynia.

Krok 4

Na powierzchni cebuli połóż dzwonka ryby, posól i posyp tartą bułką wymieszaną z trzema łyżkami oliwy.

Krok 5

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz około 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpański leszcz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpański leszcz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpański leszcz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpański leszcz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpański leszcz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpański leszcz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpański leszcz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hiszpański leszcz - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej