
Składniki
600 mililitrów
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
4 garść
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Owoce obierz ze skórek, poprzekrawaj. Szpinak umyj i odsącz wodę.

Krok 2
Dodaj do owoców i szpinaku jogurt naturalny i całość zmiksuj. Spożywaj bezpośrednio po przygotowaniu.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, wapnia, fosforu, ryboflawiny, magnezu, miedzi, witamin C, B12 i B6.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Koktajl owocowy ze szpinakiem
Smoothie z owoców ze szpinakiem to szybki, ale i bardzo pożywny sposób na drugie śniadanie. Z łatwością przyrządzisz je w domu, ale możesz także śmiało je zabrać na wynos – jako przekąskę do pracy. Połączenie szpinaku i owoców doskonale orzeźwia oraz dodaje sił.
Dla kogo? To idealny przepis dla ludzi aktywnych, żyjących w pośpiechu, którzy pragną odżywiać się smacznie i zdrowo.
Na zdrowie! Owocowo – warzywny napój jest skarbnicą wartościowych witamin i składników mineralnych. Połączenie świeżego szpinaku, kiwi, banana oraz pomarańczy dostarcza potasu (620,7 mg, czyli 32,6% RWS), tak cennego dla prawidłowej pracy mięśni i całego układu nerwowego. Zwróćmy uwagę, że smoothie to także moc witaminy C, która jest niezastąpionym pomocnikiem wspierającym naszą odporność czyli pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.
Czy wiesz, że? Dziś smoothie stało się bardzo modną przekąską, postrzeganą jako zdrowa alternatywa dla tych słodkich. Natomiast co ciekawe, pomysł na zmiksowany napój pojawił się już w latach 60. w USA.






























