Elegancka ryba zapiekana z serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Elegancka ryba zapiekana z serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

2 sztuki

null

100 mililitrów

50 gramów

null

100 gramów

4 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj, odciśnij, oprósz solą pieprzem, skrop sokiem z cytryny.

Krok 2

W żaroodpornym naczyniu ułóż plasterki szynki i sera, przykryj filetami rybnymi, a na sam wierzch połóż pozostałą szynkę i ser.

Krok 3

Mleko rozmieszaj z jajami, dopraw do smaku i zalej zapiekankę.

Krok 4

Oprósz startym parmezanem i zapiecz w temperaturze 200 stopni przez 50 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Elegancka ryba zapiekana z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Elegancka ryba zapiekana z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Elegancka ryba zapiekana z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Elegancka ryba zapiekana z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Elegancka ryba zapiekana z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Elegancka ryba zapiekana z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Elegancka ryba zapiekana z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Elegancka ryba zapiekana z serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej