
Składniki
null
2 sztuki
null
100 mililitrów
50 gramów
null
100 gramów
4 sztuki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety umyj, odciśnij, oprósz solą pieprzem, skrop sokiem z cytryny.
Krok 2
W żaroodpornym naczyniu ułóż plasterki szynki i sera, przykryj filetami rybnymi, a na sam wierzch połóż pozostałą szynkę i ser.
Krok 3
Mleko rozmieszaj z jajami, dopraw do smaku i zalej zapiekankę.
Krok 4
Oprósz startym parmezanem i zapiecz w temperaturze 200 stopni przez 50 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej