Elegancka ryba zapiekana z serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Elegancka ryba zapiekana z serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

2 sztuki

null

100 mililitrów

50 gramów

null

100 gramów

4 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj, odciśnij, oprósz solą pieprzem, skrop sokiem z cytryny.

Krok 2

W żaroodpornym naczyniu ułóż plasterki szynki i sera, przykryj filetami rybnymi, a na sam wierzch połóż pozostałą szynkę i ser.

Krok 3

Mleko rozmieszaj z jajami, dopraw do smaku i zalej zapiekankę.

Krok 4

Oprósz startym parmezanem i zapiecz w temperaturze 200 stopni przez 50 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Elegancka ryba zapiekana z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Elegancka ryba zapiekana z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Elegancka ryba zapiekana z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Elegancka ryba zapiekana z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Elegancka ryba zapiekana z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Elegancka ryba zapiekana z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Elegancka ryba zapiekana z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Elegancka ryba zapiekana z serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej