Elegancka ryba zapiekana z serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Elegancka ryba zapiekana z serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

2 sztuki

null

100 mililitrów

50 gramów

null

100 gramów

4 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj, odciśnij, oprósz solą pieprzem, skrop sokiem z cytryny.

Krok 2

W żaroodpornym naczyniu ułóż plasterki szynki i sera, przykryj filetami rybnymi, a na sam wierzch połóż pozostałą szynkę i ser.

Krok 3

Mleko rozmieszaj z jajami, dopraw do smaku i zalej zapiekankę.

Krok 4

Oprósz startym parmezanem i zapiecz w temperaturze 200 stopni przez 50 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Elegancka ryba zapiekana z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Elegancka ryba zapiekana z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Elegancka ryba zapiekana z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Elegancka ryba zapiekana z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Elegancka ryba zapiekana z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Elegancka ryba zapiekana z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Elegancka ryba zapiekana z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Elegancka ryba zapiekana z serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej