Ryż z kukurydzą i sadzonym jajkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż z kukurydzą i sadzonym jajkiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżki

4 sztuki

1 łyżka

2 szczypty

280 gramów

2 łyżki

1 opakowanie

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na oleju na złoto.

Krok 4

Zagotuj i duś pod przykryciem. Posyp kukurydzą i duś kolejne 5 minut pod przykryciem.

Krok 5

Na rozgrzane masło wbij jajka i smaż, aż się zetną, posyp szczypiorkiem. Ryż wymieszaj i podawaj z jajkiem.

Krok 2

Następnie dodaj ryż i smaż, aż się zeszkli. Dorzuć słodką paprykę.

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z 100ml wody i wlej do ryżu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż z kukurydzą i sadzonym jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż z kukurydzą i sadzonym jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż z kukurydzą i sadzonym jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż z kukurydzą i sadzonym jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż z kukurydzą i sadzonym jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż z kukurydzą i sadzonym jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż z kukurydzą i sadzonym jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż z kukurydzą i sadzonym jajkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej