Ryż z kukurydzą i sadzonym jajkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż z kukurydzą i sadzonym jajkiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżki

4 sztuki

1 łyżka

2 szczypty

280 gramów

2 łyżki

1 opakowanie

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na oleju na złoto.

Krok 4

Zagotuj i duś pod przykryciem. Posyp kukurydzą i duś kolejne 5 minut pod przykryciem.

Krok 5

Na rozgrzane masło wbij jajka i smaż, aż się zetną, posyp szczypiorkiem. Ryż wymieszaj i podawaj z jajkiem.

Krok 2

Następnie dodaj ryż i smaż, aż się zeszkli. Dorzuć słodką paprykę.

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z 100ml wody i wlej do ryżu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż z kukurydzą i sadzonym jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż z kukurydzą i sadzonym jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż z kukurydzą i sadzonym jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż z kukurydzą i sadzonym jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż z kukurydzą i sadzonym jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż z kukurydzą i sadzonym jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż z kukurydzą i sadzonym jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż z kukurydzą i sadzonym jajkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej