Leśne spaghetti z batatami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Leśne spaghetti z batatami

Autor: Kamila Kolbuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

150 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 gram

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wstawiamy wodę na makaron. Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy pokrojone w kostkę grzyby. Podsmażamy na złoty kolor.

Krok 2

Bataty obieramy i kroimy w drobną kostkę. Gotujemy do miękkości w wodzie z odrobiną soli. Odcedzamy i dodajemy do prawdziwków. Dodajemy majonez i przyprawy.

Krok 3

Makaron gotujemy al dente. Dodajemy do warzyw na patelni. Dosypujemy kapary i całość mieszamy i doprawiamy do smaku. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leśne spaghetti z batatami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leśne spaghetti z batatami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leśne spaghetti z batatami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leśne spaghetti z batatami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leśne spaghetti z batatami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leśne spaghetti z batatami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leśne spaghetti z batatami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Leśne spaghetti z batatami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej