Leśne spaghetti z batatami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Leśne spaghetti z batatami

Autor: Kamila Kolbuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

150 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 gram

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wstawiamy wodę na makaron. Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy pokrojone w kostkę grzyby. Podsmażamy na złoty kolor.

Krok 2

Bataty obieramy i kroimy w drobną kostkę. Gotujemy do miękkości w wodzie z odrobiną soli. Odcedzamy i dodajemy do prawdziwków. Dodajemy majonez i przyprawy.

Krok 3

Makaron gotujemy al dente. Dodajemy do warzyw na patelni. Dosypujemy kapary i całość mieszamy i doprawiamy do smaku. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leśne spaghetti z batatami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leśne spaghetti z batatami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leśne spaghetti z batatami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leśne spaghetti z batatami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leśne spaghetti z batatami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leśne spaghetti z batatami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leśne spaghetti z batatami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Leśne spaghetti z batatami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ratatouille
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej