
Składniki
200 gramów
150 gramów
1 sztuka
1 łyżka
1 gram
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżeczka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wstawiamy wodę na makaron. Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy pokrojone w kostkę grzyby. Podsmażamy na złoty kolor.
Krok 2
Bataty obieramy i kroimy w drobną kostkę. Gotujemy do miękkości w wodzie z odrobiną soli. Odcedzamy i dodajemy do prawdziwków. Dodajemy majonez i przyprawy.
Krok 3
Makaron gotujemy al dente. Dodajemy do warzyw na patelni. Dosypujemy kapary i całość mieszamy i doprawiamy do smaku. Smacznego.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej