Penne w sosie dyniowym wege przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Penne w sosie dyniowym wege

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

400 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

5 sztuk

300 mililitrów

1 łyżka

5 łyżek

50 gramów

100 gramów

200 gramów

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotuję aldente według instrukcji opakowania. Odlewam szklankę wody od gotowania makaronu.

Krok 2

Dynię pozbawiam nasion, nie obieram ze skóry. Cebulę i czosnek kroję, przesmażam na oleju. Dodaję pokrojoną w kostkę dynię i dalej przesmażam. Dolewam szklankę wody od gotowania makaronu, kostki Knorr bulion warzywny i duszę na wolnym ogniu. Dolewam napój owsiany, dodaję pomidory suszone.

Krok 3

Jak dynia będzie miękka, dodaję mozzarelle startą typu wege i miksuję blenderem. Doprawiam solą, pieprzem, papryką według uznania. Słonecznika pestki prażę na suchej patelni. Tofu wędzone kroję w kostkę, przekładam do miseczki, dodaję łyżeczkę papryki wędzonej, odrobinę oleju. Przekładam na patelnię i chwilę podsmażam.

Krok 4

Makaron przekładam do sosu. Podaję z pestkami słonecznika, natką pietruszki, kostką tofu, posypuję startą mozzarella typu wege.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne w sosie dyniowym wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne w sosie dyniowym wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne w sosie dyniowym wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne w sosie dyniowym wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne w sosie dyniowym wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne w sosie dyniowym wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne w sosie dyniowym wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne w sosie dyniowym wege - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej