Penne w sosie dyniowym wege przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Penne w sosie dyniowym wege

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

400 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

5 sztuk

300 mililitrów

1 łyżka

5 łyżek

50 gramów

100 gramów

200 gramów

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotuję aldente według instrukcji opakowania. Odlewam szklankę wody od gotowania makaronu.

Krok 2

Dynię pozbawiam nasion, nie obieram ze skóry. Cebulę i czosnek kroję, przesmażam na oleju. Dodaję pokrojoną w kostkę dynię i dalej przesmażam. Dolewam szklankę wody od gotowania makaronu, kostki Knorr bulion warzywny i duszę na wolnym ogniu. Dolewam napój owsiany, dodaję pomidory suszone.

Krok 3

Jak dynia będzie miękka, dodaję mozzarelle startą typu wege i miksuję blenderem. Doprawiam solą, pieprzem, papryką według uznania. Słonecznika pestki prażę na suchej patelni. Tofu wędzone kroję w kostkę, przekładam do miseczki, dodaję łyżeczkę papryki wędzonej, odrobinę oleju. Przekładam na patelnię i chwilę podsmażam.

Krok 4

Makaron przekładam do sosu. Podaję z pestkami słonecznika, natką pietruszki, kostką tofu, posypuję startą mozzarella typu wege.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne w sosie dyniowym wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne w sosie dyniowym wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne w sosie dyniowym wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne w sosie dyniowym wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne w sosie dyniowym wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne w sosie dyniowym wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne w sosie dyniowym wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne w sosie dyniowym wege - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tofu w rajskim curry
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej