Roślinny burger z rukolą i pesto w chrupiącej ciabacie
NOWY PRZEPIS
łatwe
22 osoby zapisały

Składniki
320 gramów
40 gramów
75 mililitrów
2 sztuki
2 łyżki
30 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
75 gramów
4 sztuki
50 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pesto, uprażone orzeszki pini, czosnek, starty parmezan i bazylię umieść w kielichu blendera, dodaj oliwę, całość zmiksuj na gładką pastę. Dopraw ją do smaku szczyptą soli i czarnego pieprzu.
Krok 2
Skrop roślinne burgery odrobiną oliwy z oliwek i obsmaż na grillu lub patelni z obu stron po około 3-4 minuty tak, żeby hamburgery były gorące w środku. Pod koniec smażenia dodaj plasterek (wegańskiej alternatywy) sera mozzarella na wierzch każdego roślinnego burgera, żeby się lekko rozpuścił.
Krok 3
Przekrojoną ciabatę opiecz na grillu lub w piekarniku, posmaruj obficie pesto na spodnią bułkę połóż rukolę, plaster pomidora, połóż roślinnego burgera z roślinną alternatywą dla sera. Całość przykryj wierzchnią bułką i od razu podawaj.

Dobra rada:
Zamiast z bazylii możesz zrobić pesto z suszonych pomidorów. Ich smak jest o wiele mocniejszy.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Roślinny burger z rukolą i pesto w chrupiącej ciabacie
Wasz czas na gotowanie jest ograniczony? Nie sięgajcie po dania typu fast food, tylko przygotujcie pysznego burgera we własnym domu! Na dodatek nasza receptura na Burger z pesto w ciabacie jest wegetariańska, dlatego każdy będzie mógł cieszyć się tym pysznym smakiem! Brzmi dobrze? Uwierzcie, że jeszcze lepiej smakuje! Do przygotowania tego specjału niezbędne są wegetariańskie burgery Unbelievabull, czyli kotlety, które umieścicie w bułce. Nie zapomnijcie również o pesto. Możecie przygotować ten składnik w bardzo prosty sposób w domu, ale jeśli chcecie zaoszczędzić czas, to na półkach sklepowych znajdziecie mnóstwo gotowych pesto w różnych smakach. Istnieją dwa sposoby na przyrządzenie wegetariańskich burgerów z pesto. Pierwszym z nich jest przysmażenie wegetariańskich kotletów na patelni i upieczenie bułki w piekarniku. Druga opcja z pewnością spodoba się wszystkim fanom grillowania! Możecie upiec bułkę i wegetariańskie kotlety na ruszcie. Co powiecie na grilla z burgerem z pesto w roli głównej? Naszym zdaniem to świetna opcja! Jedno jest pewne, ta receptura na burgery zda również egzamin na wielu innych wydarzeniach – rodzinny obiad, impreza, a nawet szybka przekąska w ciągu dnia. Smakują znacznie lepiej niż typowy fast food z budki! Dlaczego warto przygotować naszą recepturę? Z pewnością jednym z największych plusów jest łatwość w przyrządzaniu. Nie musicie być kulinarnymi mistrzami, żeby zaserwować nasze wegetariańskie burgery z pesto. To jak, przekonaliśmy Was? Czekamy na opinie i komentarze. Smacznego!