
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
400 gramów
600 gramów
300 gramów
2 puszki
200 gramów
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
1 opakowanie
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na oliwie podsmażyć pokrojoną cebulę.
Krok 2
Gdy się zrumieni dodać pokrojony w plasterki czosnek.
Krok 3
Do cebuli i czosnku dodać różyczki kalafiora i lekko podsmażyć. Doprawić solą i pieprzem.
Krok 4
Wsypać suchą soczewicę i przemieszać.
Krok 5
Do składników na patelni wlać mleczka kokosowe oraz pomidory z puszki. Całość wymieszać i gotować pod przykryciem na małym ogniu, aż mleczko się wchłonie a składniki zmiękną.
Krok 6
Dodać liście szpinaku, wymieszać.
Krok 7
Chwilę przed skończeniem gotowania dodać garam masala, kurkumę oraz chilli.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej