
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
400 gramów
600 gramów
300 gramów
2 puszki
200 gramów
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
1 opakowanie
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na oliwie podsmażyć pokrojoną cebulę.
Krok 2
Gdy się zrumieni dodać pokrojony w plasterki czosnek.
Krok 3
Do cebuli i czosnku dodać różyczki kalafiora i lekko podsmażyć. Doprawić solą i pieprzem.
Krok 4
Wsypać suchą soczewicę i przemieszać.
Krok 5
Do składników na patelni wlać mleczka kokosowe oraz pomidory z puszki. Całość wymieszać i gotować pod przykryciem na małym ogniu, aż mleczko się wchłonie a składniki zmiękną.
Krok 6
Dodać liście szpinaku, wymieszać.
Krok 7
Chwilę przed skończeniem gotowania dodać garam masala, kurkumę oraz chilli.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej