Zapiekanka ziemniczana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka ziemniczana

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

1

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

3 łyżki

4 sztuki

8 sztuk

2 łyżeczki

2 łyżeczki

2 szklanki

1 szczypta

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka z kurczaka smażę na patelni na rumiano w przyprawie do kurczaka. Kiedy ostygną obieram je z mięska

Zapiekanka ziemniczana - Krok 1

Krok 2

Ziemniaki myje potem obieram i kroje w talarki wkładam do naczynia do zapiekania. Dodaję Kostkę Rosołu z kury Knorr i ścieram ja na tarce posypując ziemniaki .

Zapiekanka ziemniczana - Krok 2

Krok 3

Marchew myje obieram kroje w talarki i posypuje na ziemniaki. Na to posypuje obrane mięso z udek. W 2 szklankach wody rozrabiam Rosół z kury Knorr dodaję trzy łyżki lutenicy i zalewam zapiekankę i znowu przekładam ziemniaki marchew i kurczak . Teraz mieszam wszystko i posypuje czubryicą zieloną i ziołami prowansalskim i pieprzem i mieszam. Wstawiam do pieca na 1.1/2 godziny i zapiekam w 180 stopniach .

Zapiekanka ziemniczana - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka ziemniczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka ziemniczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka ziemniczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka ziemniczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka ziemniczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka ziemniczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka ziemniczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka ziemniczana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej