
Składniki
3 sztuki
3 łyżki
4 sztuki
8 sztuk
2 łyżeczki
2 łyżeczki
2 szklanki
1 szczypta
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Udka z kurczaka smażę na patelni na rumiano w przyprawie do kurczaka. Kiedy ostygną obieram je z mięska

Krok 2
Ziemniaki myje potem obieram i kroje w talarki wkładam do naczynia do zapiekania. Dodaję Kostkę Rosołu z kury Knorr i ścieram ja na tarce posypując ziemniaki .

Krok 3
Marchew myje obieram kroje w talarki i posypuje na ziemniaki. Na to posypuje obrane mięso z udek. W 2 szklankach wody rozrabiam Rosół z kury Knorr dodaję trzy łyżki lutenicy i zalewam zapiekankę i znowu przekładam ziemniaki marchew i kurczak . Teraz mieszam wszystko i posypuje czubryicą zieloną i ziołami prowansalskim i pieprzem i mieszam. Wstawiam do pieca na 1.1/2 godziny i zapiekam w 180 stopniach .

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej