
Składniki
3 sztuki
3 łyżki
4 sztuki
8 sztuk
2 łyżeczki
2 łyżeczki
2 szklanki
1 szczypta
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Udka z kurczaka smażę na patelni na rumiano w przyprawie do kurczaka. Kiedy ostygną obieram je z mięska

Krok 2
Ziemniaki myje potem obieram i kroje w talarki wkładam do naczynia do zapiekania. Dodaję Kostkę Rosołu z kury Knorr i ścieram ja na tarce posypując ziemniaki .

Krok 3
Marchew myje obieram kroje w talarki i posypuje na ziemniaki. Na to posypuje obrane mięso z udek. W 2 szklankach wody rozrabiam Rosół z kury Knorr dodaję trzy łyżki lutenicy i zalewam zapiekankę i znowu przekładam ziemniaki marchew i kurczak . Teraz mieszam wszystko i posypuje czubryicą zieloną i ziołami prowansalskim i pieprzem i mieszam. Wstawiam do pieca na 1.1/2 godziny i zapiekam w 180 stopniach .

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej