Sałatka czerwona przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka czerwona

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

2 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory i papryki pokroić w kostkę. Sałatę porwać na kawałki. Włożyć do miski i wymieszać warzywa.

Krok 2

W misce wymieszać keczup z majonezem, dodać tabasco i kumin do smaku, Wymieszać. Sos wlać do sałatki, dodać grzanki, wymieszać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka czerwona  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka czerwona  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka czerwona  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka czerwona  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka czerwona  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka czerwona  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka czerwona  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka czerwona  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Mizeria z sałatą lodową
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej