Zapiekanka z brukselką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z brukselką

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

800 gramów

2 sztuki

200 gramów

1 sztuka

150 gramów

1 łyżka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 3

Podsmaż szynkę i cebulę na maśle.*

Krok 1

Świeżą i umytą dokładnie brukselkę ugotuj w lekko osolonej wodzie.

Krok 4

Brukselkę wyłóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem. Oprósz skruszonymi Mini kostkami Pietruszka Knorr.

Krok 5

Następnie wyłóż przesmażoną szynkę i ser żółty. Zapiekankę wstaw do piekarnika i piecz przez około pół godziny w temperaturze 200 stopni. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa

Krok 2

Żółty ser utrzyj na tarce. Szynkę i cebule pokrój w drobną kostkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z brukselką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z brukselką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z brukselką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z brukselką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z brukselką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z brukselką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z brukselką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z brukselką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców. Każdy, kto tylko raz spróbuje tej słodyczy, wie, że wobec tego smaku nie można być obojętnym.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej