
Składniki
1 sztuka
150 gramów
1 łyżka
200 gramów
2 sztuki
800 gramów
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 3
Podsmaż szynkę i cebulę na maśle.*
Krok 1
Świeżą i umytą dokładnie brukselkę ugotuj w lekko osolonej wodzie.
Krok 4
Brukselkę wyłóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem. Oprósz skruszonymi Mini kostkami Pietruszka Knorr.
Krok 5
Następnie wyłóż przesmażoną szynkę i ser żółty. Zapiekankę wstaw do piekarnika i piecz przez około pół godziny w temperaturze 200 stopni. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa
Krok 2
Żółty ser utrzyj na tarce. Szynkę i cebule pokrój w drobną kostkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej