Zapiekanka z brukselką

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

800 gramów

2 sztuki

200 gramów

1 sztuka

150 gramów

1 łyżka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 3

Podsmaż szynkę i cebulę na maśle.*

Krok 1

Świeżą i umytą dokładnie brukselkę ugotuj w lekko osolonej wodzie.

Krok 4

Brukselkę wyłóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem. Oprósz skruszonymi Mini kostkami Pietruszka Knorr.

Krok 5

Następnie wyłóż przesmażoną szynkę i ser żółty. Zapiekankę wstaw do piekarnika i piecz przez około pół godziny w temperaturze 200 stopni. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa

Krok 2

Żółty ser utrzyj na tarce. Szynkę i cebule pokrój w drobną kostkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z brukselką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z brukselką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z brukselką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z brukselką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z brukselką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z brukselką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z brukselką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej