Zapiekanka z brukselką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z brukselką

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

150 gramów

1 łyżka

200 gramów

2 sztuki

800 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 3

Podsmaż szynkę i cebulę na maśle.*

Krok 1

Świeżą i umytą dokładnie brukselkę ugotuj w lekko osolonej wodzie.

Krok 4

Brukselkę wyłóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem. Oprósz skruszonymi Mini kostkami Pietruszka Knorr.

Krok 5

Następnie wyłóż przesmażoną szynkę i ser żółty. Zapiekankę wstaw do piekarnika i piecz przez około pół godziny w temperaturze 200 stopni. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa

Krok 2

Żółty ser utrzyj na tarce. Szynkę i cebule pokrój w drobną kostkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z brukselką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z brukselką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z brukselką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z brukselką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z brukselką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z brukselką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z brukselką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z brukselką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pasta litewska
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej