Makaron z kurczakiem i morelami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z kurczakiem i morelami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

400 gramów

300 gramów

200 gramów

1 pęczek

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżeczka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka umyj. Obierz włoszczyznę, umyj i pokrój na małe kawałki. Cebulę obierz i pokrój na ćwiartki.

Krok 2

Do dużego garnka włóż kurczaka i resztę składników, zalej 2 litrami wody. Wrzuć listki laurowe, ziarenka pieprzu i Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr. Gotuj około godziny.

Krok 3

Wyjmij ugotowanego kurczaka, obierz z kości i pokrój na kawałki. Wywar przecedź przez gęste sito do drugiego garnka.

Krok 4

Makaron gotuj w rosole ok 5 minut. Dodaj odsączone morele pokrojone na ćwiartki, przygotowane mięso i groszek.

Krok 5

Dopraw do smaku pieprzem i łyżką sosu sojowego. Przed podaniem lekko posyp łyżeczką curry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z kurczakiem i morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z kurczakiem i morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z kurczakiem i morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z kurczakiem i morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z kurczakiem i morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z kurczakiem i morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z kurczakiem i morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z kurczakiem i morelami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej