Makaron z kurczakiem i morelami

Autor: garlic garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

400 gramów

300 gramów

200 gramów

1 pęczek

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżeczka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka umyj. Obierz włoszczyznę, umyj i pokrój na małe kawałki. Cebulę obierz i pokrój na ćwiartki.

Krok 2

Do dużego garnka włóż kurczaka i resztę składników, zalej 2 litrami wody. Wrzuć listki laurowe, ziarenka pieprzu i Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr. Gotuj około godziny.

Krok 3

Wyjmij ugotowanego kurczaka, obierz z kości i pokrój na kawałki. Wywar przecedź przez gęste sito do drugiego garnka.

Krok 4

Makaron gotuj w rosole ok 5 minut. Dodaj odsączone morele pokrojone na ćwiartki, przygotowane mięso i groszek.

Krok 5

Dopraw do smaku pieprzem i łyżką sosu sojowego. Przed podaniem lekko posyp łyżeczką curry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z kurczakiem i morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z kurczakiem i morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z kurczakiem i morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z kurczakiem i morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z kurczakiem i morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z kurczakiem i morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z kurczakiem i morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej