Makaron z kurczakiem i morelami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z kurczakiem i morelami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

400 gramów

300 gramów

200 gramów

1 pęczek

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżeczka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka umyj. Obierz włoszczyznę, umyj i pokrój na małe kawałki. Cebulę obierz i pokrój na ćwiartki.

Krok 2

Do dużego garnka włóż kurczaka i resztę składników, zalej 2 litrami wody. Wrzuć listki laurowe, ziarenka pieprzu i Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr. Gotuj około godziny.

Krok 3

Wyjmij ugotowanego kurczaka, obierz z kości i pokrój na kawałki. Wywar przecedź przez gęste sito do drugiego garnka.

Krok 4

Makaron gotuj w rosole ok 5 minut. Dodaj odsączone morele pokrojone na ćwiartki, przygotowane mięso i groszek.

Krok 5

Dopraw do smaku pieprzem i łyżką sosu sojowego. Przed podaniem lekko posyp łyżeczką curry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z kurczakiem i morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z kurczakiem i morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z kurczakiem i morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z kurczakiem i morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z kurczakiem i morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z kurczakiem i morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z kurczakiem i morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej