
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
400 gramów
300 gramów
200 gramów
1 pęczek
2 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżeczka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka umyj. Obierz włoszczyznę, umyj i pokrój na małe kawałki. Cebulę obierz i pokrój na ćwiartki.
Krok 2
Do dużego garnka włóż kurczaka i resztę składników, zalej 2 litrami wody. Wrzuć listki laurowe, ziarenka pieprzu i Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr. Gotuj około godziny.
Krok 3
Wyjmij ugotowanego kurczaka, obierz z kości i pokrój na kawałki. Wywar przecedź przez gęste sito do drugiego garnka.
Krok 4
Makaron gotuj w rosole ok 5 minut. Dodaj odsączone morele pokrojone na ćwiartki, przygotowane mięso i groszek.
Krok 5
Dopraw do smaku pieprzem i łyżką sosu sojowego. Przed podaniem lekko posyp łyżeczką curry.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej