Makaron wstążki z sosem cytrynowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron wstążki z sosem cytrynowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

350 gramów

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

50 mililitrów

6 łyżek

150 mililitrów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia opłucz i pokrój w kostkę grubości 1,5 cm. W garnku zagotuj 1 l wody, rozpuść Bulion na włoszczyźnie Knorr i sparz łososia ok. 2 minut.

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę, skórkę ze sparzonej cytryny zetrzyj na drobnej tarce, sok z cytryny wyciśnij.

Krok 3

Na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę, następnie zalej winem i odparuj. Wlej śmietanę, gotuj chwilę, dodaj startą skórkę z cytryny oraz wyciśnięty sok i dopraw do smaku pokruszoną Mini kostką Knorr. Na koniec dodaj łososia i delikatnie wymieszaj.

Krok 4

Makaron wymieszaj z gorącym sosem, posyp parmezanem i udekoruj gałązkami koperku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron wstążki z sosem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron wstążki z sosem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron wstążki z sosem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron wstążki z sosem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron wstążki z sosem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron wstążki z sosem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron wstążki z sosem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron wstążki z sosem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej