
Składniki
350 gramów
150 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
50 mililitrów
6 łyżek
150 mililitrów
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Łososia opłucz i pokrój w kostkę grubości 1,5 cm. W garnku zagotuj 1 l wody, rozpuść Bulion na włoszczyźnie Knorr i sparz łososia ok. 2 minut.
Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę, skórkę ze sparzonej cytryny zetrzyj na drobnej tarce, sok z cytryny wyciśnij.
Krok 3
Na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę, następnie zalej winem i odparuj. Wlej śmietanę, gotuj chwilę, dodaj startą skórkę z cytryny oraz wyciśnięty sok i dopraw do smaku pokruszoną Mini kostką Knorr. Na koniec dodaj łososia i delikatnie wymieszaj.
Krok 4
Makaron wymieszaj z gorącym sosem, posyp parmezanem i udekoruj gałązkami koperku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej