
Składniki
350 gramów
150 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
50 mililitrów
6 łyżek
150 mililitrów
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Łososia opłucz i pokrój w kostkę grubości 1,5 cm. W garnku zagotuj 1 l wody, rozpuść Bulion na włoszczyźnie Knorr i sparz łososia ok. 2 minut.
Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę, skórkę ze sparzonej cytryny zetrzyj na drobnej tarce, sok z cytryny wyciśnij.
Krok 3
Na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę, następnie zalej winem i odparuj. Wlej śmietanę, gotuj chwilę, dodaj startą skórkę z cytryny oraz wyciśnięty sok i dopraw do smaku pokruszoną Mini kostką Knorr. Na koniec dodaj łososia i delikatnie wymieszaj.
Krok 4
Makaron wymieszaj z gorącym sosem, posyp parmezanem i udekoruj gałązkami koperku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej