
Składniki
350 gramów
150 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
50 mililitrów
6 łyżek
150 mililitrów
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Łososia opłucz i pokrój w kostkę grubości 1,5 cm. W garnku zagotuj 1 l wody, rozpuść Bulion na włoszczyźnie Knorr i sparz łososia ok. 2 minut.
Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę, skórkę ze sparzonej cytryny zetrzyj na drobnej tarce, sok z cytryny wyciśnij.
Krok 3
Na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę, następnie zalej winem i odparuj. Wlej śmietanę, gotuj chwilę, dodaj startą skórkę z cytryny oraz wyciśnięty sok i dopraw do smaku pokruszoną Mini kostką Knorr. Na koniec dodaj łososia i delikatnie wymieszaj.
Krok 4
Makaron wymieszaj z gorącym sosem, posyp parmezanem i udekoruj gałązkami koperku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej