
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 pęczek
2 łyżki
100 mililitrów
10 dekagramów
400 gramów
100 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szynkę bardzo drobno pokrój. Szalotki i czosnek obierz i drobno posiekaj.
Krok 2
Na rozgrzanym oleju zeszklij szalotki oraz czosnek, następnie dodaj szynkę.
Krok 4
Makaron ugotuj al dente. Następnie odsącz.
Krok 5
Żółtko rozmąć z 2 łyżkami gorącego sosu, po czym wlej z powrotem, zaprzestając gotowania.
Krok 3
W rondelku zagotuj 0,5 szklanki wody i rozprowadź kostkę Rosołu drobiowo-wołowego Knorr. Dodaj śmietanę. Sos lekko zredukuj.
Krok 6
Żółty ser rozprowadź z gorącym sosem. W ogrzanej misce wymieszaj makaron z sosem. Przed podaniem posyp całość posiekanym szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej