Makaronowa wariacja serowo-szynkowa

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

29

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

10 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

100 mililitrów

1 pęczek

2 sztuki

2 łyżki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szynkę bardzo drobno pokrój. Szalotki i czosnek obierz i drobno posiekaj.

Krok 2

Na rozgrzanym oleju zeszklij szalotki oraz czosnek, następnie dodaj szynkę.

Krok 4

Makaron ugotuj al dente. Następnie odsącz.

Krok 5

Żółtko rozmąć z 2 łyżkami gorącego sosu, po czym wlej z powrotem, zaprzestając gotowania.

Krok 3

W rondelku zagotuj 0,5 szklanki wody i rozprowadź kostkę Rosołu drobiowo-wołowego Knorr. Dodaj śmietanę. Sos lekko zredukuj.

Krok 6

Żółty ser rozprowadź z gorącym sosem. W ogrzanej misce wymieszaj makaron z sosem. Przed podaniem posyp całość posiekanym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaronowa wariacja serowo-szynkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaronowa wariacja serowo-szynkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaronowa wariacja serowo-szynkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaronowa wariacja serowo-szynkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaronowa wariacja serowo-szynkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaronowa wariacja serowo-szynkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaronowa wariacja serowo-szynkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej