
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 pęczek
2 łyżki
100 mililitrów
10 dekagramów
400 gramów
100 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szynkę bardzo drobno pokrój. Szalotki i czosnek obierz i drobno posiekaj.
Krok 2
Na rozgrzanym oleju zeszklij szalotki oraz czosnek, następnie dodaj szynkę.
Krok 4
Makaron ugotuj al dente. Następnie odsącz.
Krok 5
Żółtko rozmąć z 2 łyżkami gorącego sosu, po czym wlej z powrotem, zaprzestając gotowania.
Krok 3
W rondelku zagotuj 0,5 szklanki wody i rozprowadź kostkę Rosołu drobiowo-wołowego Knorr. Dodaj śmietanę. Sos lekko zredukuj.
Krok 6
Żółty ser rozprowadź z gorącym sosem. W ogrzanej misce wymieszaj makaron z sosem. Przed podaniem posyp całość posiekanym szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej