Makaronowa wariacja serowo-szynkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaronowa wariacja serowo-szynkowa

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 pęczek

2 łyżki

100 mililitrów

10 dekagramów

400 gramów

100 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szynkę bardzo drobno pokrój. Szalotki i czosnek obierz i drobno posiekaj.

Krok 2

Na rozgrzanym oleju zeszklij szalotki oraz czosnek, następnie dodaj szynkę.

Krok 4

Makaron ugotuj al dente. Następnie odsącz.

Krok 5

Żółtko rozmąć z 2 łyżkami gorącego sosu, po czym wlej z powrotem, zaprzestając gotowania.

Krok 3

W rondelku zagotuj 0,5 szklanki wody i rozprowadź kostkę Rosołu drobiowo-wołowego Knorr. Dodaj śmietanę. Sos lekko zredukuj.

Krok 6

Żółty ser rozprowadź z gorącym sosem. W ogrzanej misce wymieszaj makaron z sosem. Przed podaniem posyp całość posiekanym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaronowa wariacja serowo-szynkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaronowa wariacja serowo-szynkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaronowa wariacja serowo-szynkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaronowa wariacja serowo-szynkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaronowa wariacja serowo-szynkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaronowa wariacja serowo-szynkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaronowa wariacja serowo-szynkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaronowa wariacja serowo-szynkowa  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej