
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 pęczek
2 łyżki
100 mililitrów
10 dekagramów
400 gramów
100 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szynkę bardzo drobno pokrój. Szalotki i czosnek obierz i drobno posiekaj.
Krok 2
Na rozgrzanym oleju zeszklij szalotki oraz czosnek, następnie dodaj szynkę.
Krok 4
Makaron ugotuj al dente. Następnie odsącz.
Krok 5
Żółtko rozmąć z 2 łyżkami gorącego sosu, po czym wlej z powrotem, zaprzestając gotowania.
Krok 3
W rondelku zagotuj 0,5 szklanki wody i rozprowadź kostkę Rosołu drobiowo-wołowego Knorr. Dodaj śmietanę. Sos lekko zredukuj.
Krok 6
Żółty ser rozprowadź z gorącym sosem. W ogrzanej misce wymieszaj makaron z sosem. Przed podaniem posyp całość posiekanym szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































