Pikantny makaron z anchois przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantny makaron z anchois

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

4 łyżki

150 gramów

0.25 szklanki

2 łyżki

2 sztuki

3 sztuki

400 gramów

4 sztuki

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie.

Krok 2

Papryki umyj, osusz i usuń nasionka, posiekaj w drobną kostkę razem z czosnkiem i natką pietruszki.

Krok 3

Zeszklij na rozgrzanej oliwie. Dodaj pokrojone pomidory z puszki razem z zalewą i duś na małym ogniu przez ok. 5-10 minut.

Krok 4

Anchois pokrój drobno, dodaj do warzyw.

Krok 5

Wymieszaj z połówkami oliwek i kaparami, duś jeszcze przez ok.10 minut, po czym dopraw na ostro do smaku i przełóż do ugotowanego makaronu.

Krok 6

Przed podaniem danie oprósz startym parmezanem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantny makaron z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantny makaron z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantny makaron z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantny makaron z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantny makaron z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantny makaron z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantny makaron z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantny makaron z anchois - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej