
Składniki
1 łyżka
1 szczypta
4 łyżki
150 gramów
0.25 szklanki
2 łyżki
2 sztuki
3 sztuki
400 gramów
4 sztuki
2 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie.
Krok 2
Papryki umyj, osusz i usuń nasionka, posiekaj w drobną kostkę razem z czosnkiem i natką pietruszki.
Krok 3
Zeszklij na rozgrzanej oliwie. Dodaj pokrojone pomidory z puszki razem z zalewą i duś na małym ogniu przez ok. 5-10 minut.
Krok 4
Anchois pokrój drobno, dodaj do warzyw.
Krok 5
Wymieszaj z połówkami oliwek i kaparami, duś jeszcze przez ok.10 minut, po czym dopraw na ostro do smaku i przełóż do ugotowanego makaronu.
Krok 6
Przed podaniem danie oprósz startym parmezanem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej