Pikantny makaron z anchois przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantny makaron z anchois

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

4 łyżki

150 gramów

0.25 szklanki

2 łyżki

2 sztuki

3 sztuki

400 gramów

4 sztuki

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie.

Krok 2

Papryki umyj, osusz i usuń nasionka, posiekaj w drobną kostkę razem z czosnkiem i natką pietruszki.

Krok 3

Zeszklij na rozgrzanej oliwie. Dodaj pokrojone pomidory z puszki razem z zalewą i duś na małym ogniu przez ok. 5-10 minut.

Krok 4

Anchois pokrój drobno, dodaj do warzyw.

Krok 5

Wymieszaj z połówkami oliwek i kaparami, duś jeszcze przez ok.10 minut, po czym dopraw na ostro do smaku i przełóż do ugotowanego makaronu.

Krok 6

Przed podaniem danie oprósz startym parmezanem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantny makaron z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantny makaron z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantny makaron z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantny makaron z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantny makaron z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantny makaron z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantny makaron z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantny makaron z anchois - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej