Szampański sos przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szampański sos

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

120 mililitrów

null

1 pęczek

2 łyżki

4 sztuki

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Surowe żółtka roztrzep razem ze śmietaną i dopraw do smaku.

Krok 2

Zagotuj, podlej szampanem i rozmieszaj energicznie.

Krok 3

Zdejmij z ognia, dopraw do smaku sokiem z cytryny i przyprawami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szampański sos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szampański sos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szampański sos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szampański sos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szampański sos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szampański sos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szampański sos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szampański sos  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Wegańskie Chili
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej