Szampański sos przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szampański sos

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

120 mililitrów

null

1 pęczek

2 łyżki

4 sztuki

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Surowe żółtka roztrzep razem ze śmietaną i dopraw do smaku.

Krok 2

Zagotuj, podlej szampanem i rozmieszaj energicznie.

Krok 3

Zdejmij z ognia, dopraw do smaku sokiem z cytryny i przyprawami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szampański sos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szampański sos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szampański sos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szampański sos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szampański sos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szampański sos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szampański sos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szampański sos  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej