
Składniki
null
120 mililitrów
null
1 pęczek
2 łyżki
4 sztuki
250 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Surowe żółtka roztrzep razem ze śmietaną i dopraw do smaku.
Krok 2
Zagotuj, podlej szampanem i rozmieszaj energicznie.
Krok 3
Zdejmij z ognia, dopraw do smaku sokiem z cytryny i przyprawami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej