
Składniki
null
120 mililitrów
null
1 pęczek
2 łyżki
4 sztuki
250 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Surowe żółtka roztrzep razem ze śmietaną i dopraw do smaku.
Krok 2
Zagotuj, podlej szampanem i rozmieszaj energicznie.
Krok 3
Zdejmij z ognia, dopraw do smaku sokiem z cytryny i przyprawami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej