Musztarda - Miód przepis – Zobacz na przepisy.pl

Musztarda - Miód

Autor: Kacper Tee

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżeczki

2 łyżki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 sztuka

1 szczypta

2 szczypty

1 sztuka

1 łyżeczka

1.5 łyżki

2 sztuki

0.5 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kroimy czerwoną cebulę w kostkę i podsmażamy na oliwie, dodajemy pokrojonego kurczaka w kostkę lub paski, najlepiej który był przez noc zamarynowany. Dodajemy czosnek który przeciskamy przez praskę. Przyprawiamy na początku solą i pieprzem. Przysmażamy wszystko ładnie i dodajemy mąki, którą trzymamy chwilę z składnikami na patelni. Po kilku chwilach dolewamy wody i dokładnie mieszamy, następnym krokiem będzie dodanie kostki rosołowej wołowej, liścia laurowego, estragonu, musztardy rosyjskiej i miodu i prażonej cebulki. Odparowujemy sos i dolewamy co jakiś czas wody. Używamy reszty przypraw czyli cebuli granulowanej, czosnku granulowanego, przyprawy do gulaszu.

Krok 2

Można dodać pietruszki i ziół prowansalskich wedle uznania, pietruszkę preferuje suszoną. Należy pamiętać by nie przesadzić z estragonem. Po odpowiednim czasie sos nabierze odpowiedniej gęstości.

Krok 3

Takie danie podajemy na talerz z ziemniakami, kaszą lub ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Musztarda - Miód  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Musztarda - Miód  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Musztarda - Miód  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Musztarda - Miód  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Musztarda - Miód  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Musztarda - Miód  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Musztarda - Miód  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej