Musztarda - Miód przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Musztarda - Miód

Autor: Kacper Tee

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżeczki

2 łyżki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 sztuka

1 szczypta

2 szczypty

1 sztuka

1 łyżeczka

1.5 łyżki

2 sztuki

0.5 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kroimy czerwoną cebulę w kostkę i podsmażamy na oliwie, dodajemy pokrojonego kurczaka w kostkę lub paski, najlepiej który był przez noc zamarynowany. Dodajemy czosnek który przeciskamy przez praskę. Przyprawiamy na początku solą i pieprzem. Przysmażamy wszystko ładnie i dodajemy mąki, którą trzymamy chwilę z składnikami na patelni. Po kilku chwilach dolewamy wody i dokładnie mieszamy, następnym krokiem będzie dodanie kostki rosołowej wołowej, liścia laurowego, estragonu, musztardy rosyjskiej i miodu i prażonej cebulki. Odparowujemy sos i dolewamy co jakiś czas wody. Używamy reszty przypraw czyli cebuli granulowanej, czosnku granulowanego, przyprawy do gulaszu.

Krok 2

Można dodać pietruszki i ziół prowansalskich wedle uznania, pietruszkę preferuje suszoną. Należy pamiętać by nie przesadzić z estragonem. Po odpowiednim czasie sos nabierze odpowiedniej gęstości.

Krok 3

Takie danie podajemy na talerz z ziemniakami, kaszą lub ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Musztarda - Miód  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Musztarda - Miód  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Musztarda - Miód  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Musztarda - Miód  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Musztarda - Miód  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Musztarda - Miód  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Musztarda - Miód  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Musztarda - Miód  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej