PRZEPISY.PL

Musztarda - Miód

  • 30
  • 2
  • Łatwe
  • 0
7
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • cebula czerwona1 szt
  • musztarda rosyjska1 łyżeczka
  • cebula prażona2 łyżki
  • filet z kurczaka 1 szt
  • miód2 łyżeczki
  • oliwa2 łyżki
  • przyprawa do gulaszu0.5 łyżeczki
  • pieprz0.5 łyżeczki
  • czosnek 1 szt
  • czosnek granulowany1 szczypta
  • sól2 szczypty
  • cebula granulowana1 łyżeczka
  • mąka1.5 łyżki
  • liść laurowy2 szt
  • estragon0.5 szczypty
  • Krok 1

    Kroimy czerwoną cebulę w kostkę i podsmażamy na oliwie, dodajemy pokrojonego kurczaka w kostkę lub paski, najlepiej który był przez noc zamarynowany. Dodajemy czosnek który przeciskamy przez praskę. Przyprawiamy na początku solą i pieprzem. Przysmażamy wszystko ładnie i dodajemy mąki, którą trzymamy chwilę z składnikami na patelni. Po kilku chwilach dolewamy wody i dokładnie mieszamy, następnym krokiem będzie dodanie kostki rosołowej wołowej, liścia laurowego, estragonu, musztardy rosyjskiej i miodu i prażonej cebulki. Odparowujemy sos i dolewamy co jakiś czas wody. Używamy reszty przypraw czyli cebuli granulowanej, czosnku granulowanego, przyprawy do gulaszu.
  • Krok 2

    Można dodać pietruszki i ziół prowansalskich wedle uznania, pietruszkę preferuje suszoną. Należy pamiętać by nie przesadzić z estragonem. Po odpowiednim czasie sos nabierze odpowiedniej gęstości.
  • Krok 3

    Takie danie podajemy na talerz z ziemniakami, kaszą lub ryżem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

5
osób dodało do Mniamlisty
45''
2
Łatwe
154
osoby dodały do Mniamlisty
60''
4
Średnie
106
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
11
osób dodało do Mniamlisty
90''
6
Łatwe