Musztarda - Miód przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Musztarda - Miód

Autor: Kacper Tee

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżeczki

2 łyżki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 sztuka

1 szczypta

2 szczypty

1 sztuka

1 łyżeczka

1.5 łyżki

2 sztuki

0.5 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kroimy czerwoną cebulę w kostkę i podsmażamy na oliwie, dodajemy pokrojonego kurczaka w kostkę lub paski, najlepiej który był przez noc zamarynowany. Dodajemy czosnek który przeciskamy przez praskę. Przyprawiamy na początku solą i pieprzem. Przysmażamy wszystko ładnie i dodajemy mąki, którą trzymamy chwilę z składnikami na patelni. Po kilku chwilach dolewamy wody i dokładnie mieszamy, następnym krokiem będzie dodanie kostki rosołowej wołowej, liścia laurowego, estragonu, musztardy rosyjskiej i miodu i prażonej cebulki. Odparowujemy sos i dolewamy co jakiś czas wody. Używamy reszty przypraw czyli cebuli granulowanej, czosnku granulowanego, przyprawy do gulaszu.

Krok 2

Można dodać pietruszki i ziół prowansalskich wedle uznania, pietruszkę preferuje suszoną. Należy pamiętać by nie przesadzić z estragonem. Po odpowiednim czasie sos nabierze odpowiedniej gęstości.

Krok 3

Takie danie podajemy na talerz z ziemniakami, kaszą lub ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Musztarda - Miód  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Musztarda - Miód  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Musztarda - Miód  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Musztarda - Miód  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Musztarda - Miód  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Musztarda - Miód  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Musztarda - Miód  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Musztarda - Miód  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej