
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
4 łyżki
4 łyżki
80 mililitrów
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj sok z cytryny, musztardę, bulion warzywny i odrobinę cukru.
Krok 2
Dopraw solą i pieprzem.
Krok 3
Dodaj olej i raz jeszcze wymieszaj wszystkie składniki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej