
Składniki
8 sztuk
1 sztuka
400 gramów
2 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przełóż jogurt do miseczki i połącz go z Sosem sałatkowym czosnkowym Knorr.
Krok 2
Dodaj zmiażdżony lub wyciśnięty praską czosnek. Dopraw majonezem.
Krok 3
Dodaj zioła, dopraw pieprzem. Sos będzie lepszy, jak kilka minut poczeka odstoi w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej