
Składniki
8 sztuk
1 sztuka
400 gramów
2 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przełóż jogurt do miseczki i połącz go z Sosem sałatkowym czosnkowym Knorr.
Krok 2
Dodaj zmiażdżony lub wyciśnięty praską czosnek. Dopraw majonezem.
Krok 3
Dodaj zioła, dopraw pieprzem. Sos będzie lepszy, jak kilka minut poczeka odstoi w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej