Lekki sos czosnkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lekki sos czosnkowy

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 sztuka

400 gramów

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przełóż jogurt do miseczki i połącz go z Sosem sałatkowym czosnkowym Knorr.

Krok 2

Dodaj zmiażdżony lub wyciśnięty praską czosnek. Dopraw majonezem.

Krok 3

Dodaj zioła, dopraw pieprzem. Sos będzie lepszy, jak kilka minut poczeka odstoi w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lekki sos czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lekki sos czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lekki sos czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lekki sos czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lekki sos czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lekki sos czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lekki sos czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lekki sos czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej