Lekki sos czosnkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lekki sos czosnkowy

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 sztuka

400 gramów

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przełóż jogurt do miseczki i połącz go z Sosem sałatkowym czosnkowym Knorr.

Krok 2

Dodaj zmiażdżony lub wyciśnięty praską czosnek. Dopraw majonezem.

Krok 3

Dodaj zioła, dopraw pieprzem. Sos będzie lepszy, jak kilka minut poczeka odstoi w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lekki sos czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lekki sos czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lekki sos czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lekki sos czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lekki sos czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lekki sos czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lekki sos czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lekki sos czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej