Jajecznica z boczkiem

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

100 gramów

30 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek i słoninę pokrój na plastry, a następnie w drobną kostkę. Rozłóż na suchej patelni i podsmaż na średnim ogniu mieszając.

Krok 2

Jajka i Delikat roztrzep lekko w misce i wlej na patelnię. Smaż mieszając aż do ścięcia jajek takiego jak lubisz. Posyp posiekanym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajecznica z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajecznica z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajecznica z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajecznica z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajecznica z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajecznica z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajecznica z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej