Jajecznica z boczkiem

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 gramów

30 gramów

5 sztuk

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek i słoninę pokrój na plastry, a następnie w drobną kostkę. Rozłóż na suchej patelni i podsmaż na średnim ogniu mieszając.

Krok 2

Jajka i Delikat roztrzep lekko w misce i wlej na patelnię. Smaż mieszając aż do ścięcia jajek takiego jak lubisz. Posyp posiekanym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Delikat przyprawa w  płynie Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Delikat przyprawa w  płynie Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej