
Składniki
5 sztuk
100 gramów
30 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek i słoninę pokrój na plastry, a następnie w drobną kostkę. Rozłóż na suchej patelni i podsmaż na średnim ogniu mieszając.
Krok 2
Jajka i Delikat roztrzep lekko w misce i wlej na patelnię. Smaż mieszając aż do ścięcia jajek takiego jak lubisz. Posyp posiekanym szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej