
Składniki
5 sztuk
100 gramów
30 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek i słoninę pokrój na plastry, a następnie w drobną kostkę. Rozłóż na suchej patelni i podsmaż na średnim ogniu mieszając.
Krok 2
Jajka i Delikat roztrzep lekko w misce i wlej na patelnię. Smaż mieszając aż do ścięcia jajek takiego jak lubisz. Posyp posiekanym szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej