Składniki
5 sztuk
100 gramów
30 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek i słoninę pokrój na plastry, a następnie w drobną kostkę. Rozłóż na suchej patelni i podsmaż na średnim ogniu mieszając.
Krok 2
Jajka i Delikat roztrzep lekko w misce i wlej na patelnię. Smaż mieszając aż do ścięcia jajek takiego jak lubisz. Posyp posiekanym szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej