Jajecznica z boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajecznica z boczkiem

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

100 gramów

30 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek i słoninę pokrój na plastry, a następnie w drobną kostkę. Rozłóż na suchej patelni i podsmaż na średnim ogniu mieszając.

Krok 2

Jajka i Delikat roztrzep lekko w misce i wlej na patelnię. Smaż mieszając aż do ścięcia jajek takiego jak lubisz. Posyp posiekanym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajecznica z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajecznica z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajecznica z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajecznica z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajecznica z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajecznica z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajecznica z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajecznica z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej