Składniki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
3 sztuki
3 łyżki
1 szklanka
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Orzechy sparz, obierz ze skórki i posiekaj.
Krok 2
Następnie obierz czosnek, drobno posiekaj i podsmaż na oleju.
Krok 3
Połącz z majonezem, ketchupem i orzechami.
Krok 4
Dopraw solą oraz pieprzem i wymieszaj.
Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej