
Składniki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
3 sztuki
3 łyżki
1 szklanka
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Orzechy sparz, obierz ze skórki i posiekaj.
Krok 2
Następnie obierz czosnek, drobno posiekaj i podsmaż na oleju.
Krok 3
Połącz z majonezem, ketchupem i orzechami.
Krok 4
Dopraw solą oraz pieprzem i wymieszaj.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej